Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Han skabte et hjernevrider-spil til sin kæreste – nu er det blevet et kæmpe hit / Datatilsynet åbner for overførsel af personoplysninger til Sydkorea / Hjemmearbejde skaber problemer for yngre ansatte

Han skabte et hjernevrider-spil til sin kæreste – nu er det blevet et kæmpe hit. Datatilsynet: Nu kan der overføres personoplysninger til Sydkorea. Hjemmearbejde skaber problemer for yngre ansatte. Tictac køber dansk it-firma. Hjemmearbejde skaber problemer for yngre ansatte, og så er det i dag 38 år siden, at Richard Stallman begyndte på udviklingen af GNU.

Go’ morgen folkens

Her kommer dagens morgen-briefing fra Computerworld, og igen i dag er det Jacob Wittorff, som er klar til at shake dagens første nyhedscocktail til dig.

Det er sandsynligvis mørkt og trist uden for, når du læser disse linjer, men fortvivl ikke for dagens morgen-briefing er sød og læskende som en Piña Colada på en tropestrand.

Vi lægger nemlig ud med en lille solstrålehistorie om et hjemmebrygget ordgåde-spil, der startede som en softwareudviklers kærlighedserklæring til sin kæreste, men i løbet af kort tid er blevet et viralt hit.

Han skabte et hjernevrider-spil til sin kæreste – nu er det blevet et kæmpe hit

Den amerikanske softwareudvikler Josh Wardle havde egentligt bare udviklet et spil til sin kæreste, som en lille kærlighedserklæring.

Men efter noget tid blev spillet, som han døbte Wordle, ikke blot et hit hos hans udkårne, men hos hele hans familie. Derfor besluttede han i efteråret at gøre spillet til gængelighed for resten af verden.

Det fortæller New York Times i en artikel om det lille hjernevriderspil, som i løbet af kort tid har opnået kæmpe popularitet uden hjælp fra en stor markedsføringsmaskine eller en udspekuleret forretningsmodel.

Den 1. november var der således blot 90 personer, som spillede spillet, men to måneder senere bliver spillet, der udelukkende består af en enkelt daglig ordgåde, spillet af 300.000 personer.

I al sin enkelthed går spillet ud på, at man i seks forsøg skal gætte dagens ord, og du kan selv gøre forsøget via dette link.

Datatilsynet: Nu kan der overføres personoplysninger til Sydkorea

Vi springer dog hurtigt fra det sukkersøde til det tørre.

For nu er det ikke længere nødvendigt med et overførelsesgrundlag, hvis du som dataansvarlig skal overføre personoplysninger til Sydkorea.

Det skyldes at EU-Kommissionen den 17. december 2021 har blåstemplet Sydkorea som et sikkert tredjeland i GDPR-sammenhæng, oplyser Datatilsynet på sin hjemmeside.

Hjemmearbejde skaber problemer for yngre ansatte

Der er stor sandsynlighed for, at du sidder og læser disse ord fra dit hjemmekontor.

For som Computerworld tidligere har fortalt, så er hjemmearbejde blevet ekstremt populært blandt it-folk.

En undersøgelse fra Computerworld og it-jobbank i fjor viste således, at 9 ud af 10 ønsker at have adgang til hjemmearbejde mindst en gang om ugen.

Men en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Forsikringsforbundet, viser ifølge erhvervsmediet Finans, at mange yngre medarbejdere oplever problemer, når de skal arbejde hjemmefra.

Det skyldes blandt andet, at de ikke har godt nok arbejdsudstyr. Eksempelvis mangler mange et ordentligt kontorbord, en god kontorstol og det rigtige computerudstyr.

”Vi ser desværre, at yngre medarbejdere ofte sidder på dårligt indrettede hjemmearbejdspladser. Det er et problem, at de unge mangler ordentligt udstyr, når de arbejder hjemme, da det kan give fysiske gener og arbejdsskader på sigt,” siger Lone Clausen, næstformand i Forsikringsforbundet, til Finans.

Tictac køber dansk it-firma

Det svenske it-firma TicTac Interactive, der så vidt vides ikke har nogen relation til dagens morgen-briefing-skribents foretrukne mundpastil af samme navn, har opkøbt det danske e-læringfirma Key2Now.

”Vi er begejstrede for at blive en del af TicTac, der er en af de største og hurtigst voksende EdTech-virksomheder i Norden, og tilsammen bliver vi den største nordiske udbyder af digitale læringsløsninger. Først og fremmest vil TicTacs viden og ekspertise bringe stor værdi til vores eksisterende kunder. Og samtidig får vi musklerne til at være en relevant partner for de største virksomheder i Norden,” siger Bo Sejer Frandsen, topchef og medejer af Key2know, ifølge en pressemeddelelse.

Som følge af handlen vil Key2Now skifte navn til TicTac Learn, men selskabet fortsætter med nuværende danske ledelsesteam.

Ny topchef til it-huset Convision

Mandag havde Trygve Thor Nordly første arbejdsdag, som ny administrerende direktør for det nordiske it-hus Convision, der blandt andet beskæftiger sig med rekruttering og uddannelse af it-specialister.

Det oplyser Convision i en pressemeddelelse.

Convision indgik sidste år et samarbejde med Amazon Web Services om at uddanne AWS-specialister.

”Digitaliseringen af samfundet og dermed også arbejdsmarkedet fortsætter med uformindsket fart. Derfor er der et stort behov for, at stadig flere besidder IT-kompetencer. Her kan vi være med til at gøre en forskel i samarbejde med både offentlige of private samarbejdspartnere, som det også er tilfældet med AWS-projektet,” siger Trygve Thor Nordly, administrerende direktør i Convision ifølge pressemeddelelsen.

Trygve Thor Nordly kommer fra en lederstilling konsulenthuset Zenit Consult.

Det er i dag 38 år siden, at Richard Stallman begyndte udviklingen af GNU

Den 5. januar 1984 begyndte den berømte og berygtede opensource-aktivist Richard Stallman sit arbejde med at udvikle styresystemet GNU.

Målet var udvikle et Unix-lignende styresystemet, som udlukkende var sammensat af gratis software, og det blev samtidig startskudet til ”the free software movement.”

Computerworld mødte i øvrigt Richard Stallman i 2013. Læs vores interview med ham her.