Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Ny funktion er klar til NemID: Nu kan du også logge på udenlandske tjenester

Selvom MitID snart står til at blive Danmarks nye login-løsning, så er NemID nu klar med en helt ny løsning, der gør det muligt at logge ind i udlandet.

Den danske login-løsning NemID står egentligt foran en udfasning, hvor den bliver erstattet af MitID.

Men på trods af dette åbner Digitaliseringsstyrelsen nu for, at du kan bruge løsningen i udlandet.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside, der samtidig understreger, at MitID efter planen vil komme til at understøtte de samme muligheder i efteråret 2022.

Søg om studieoptag i udlandet

Styrelsen oplyser, at de nye login-muligheder kan være en fordel for borgere med relation til andre EU-lande.

Eksempelvis kan en studerende nu bruge NemID til at søge om optagelse på en uddannelse i Holland.

”Vi lancerer nu en løsning, der gør det muligt at bruge NemID i en række europæiske lande. Der er tale om en dansk løsning, der er en del af et europæisk tiltag, og vi ser ind i en fremtid, hvor alle i EU og EØS-samarbejdet på sigt kan bruge deres nationale e-løsninger på tværs af grænserne,” siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, til styrelsens hjemmeside.

Danmark er blandt de første

Muligheden for at logge ind på selvbetjeningsløsninger på tværs af landegrænser er noget, der indgår i EU’s eIDAS-forordning, og ifølge Adam Lebech er Danmark blandt de første lande, som åbner for denne mulighed.

”Det kan vi være stolte af,” siger Adam Lebech til Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside, hvor han tilføjer:

”Dog er det endnu langt fra alle lande, der er klar til at modtage brugere af NemID. Men vi tager et skidt i den rigtige retning, og over tid vil flere og flere udenlandske selvbetjeningsløsninger blive tilgængelige.”

Det dog endnu ikke muligt for andre EU-borgere at logge ind på danske selvbetjeningsløsninger med deres nationale login-løsninger, men Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at det også snart vil blive muligt.