Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk robot-aktie på himmelflugt efter opjustering / Bank forudser bitcoin-kurs på 100.000 dollar / Dansk B2B-platform får million-investering

Dansk robot-aktie på himmelflugt efter opjustering. Bank forudser bitcoin-kurs på 100.000 dollar. Dansk B2B-platform får million-investering. Mærsk-chef: Digitale forsyningskæderne rummer kæmpe potentiale. Palo Alto Networks ansætter ny europæisk topchef. Digitalt bureau får ny ledelse, og i dag fylder iPod Mini 18 år

Godmorgen venner.

Her kommer onsdagens morgen-briefing, og igen er det Jacob Wittorff, der er din nyhedskyper.

I dag er det den 6. januar, og dermed er det i dag helligtrekongersdag, hvilket betyder, at julen nu helt officielt er afsluttet.

Vi lægger ud med historien om, at der er nok engang blæser positive vinde over den danske robotbranche.

Dansk robot-aktie på himmelflugt efter opjustering

Tidligere på ugen kunne fynske Blue Ocean Robotics offentliggøre at selskabet havde modtaget en investering på 335 millioner kroner fra Mærsks holding-selskab.

Og nu kan børsnoterede Shape Robotics, der har hovedkvarter i Farum, nu opjustere sine forventninger.

Selskabet forventede oprindeligt en omsætning på 14-17 millioner kroner i 2021, men hæver nu forventningerne 17 og 18 millioner kroner.

Samtidig forventer selskabet også at kunne rammen en omstætning på mellem 42 og 47 millioner kroner i 2022.

De positive meldinger fik selskabets aktie på minibørsen First North til at stige med mere end 28 procent.

Bank forudser bitcoin-kurs på 100.000 dollar

Bitcoin kan muligvis ramme en kurs på 100.000 dollar, hvis den digitale valuta fortsætter med æde markedsandele fra guld.

Det vurderer investeringsbanken Goldman Sach ifølge Bloomberg News.

I skrivende stund koster en enkelt bitcoin 43.100 dollar, men alene i løbet af det seneste år er kursen ifølge Bloomberg steget med 60 procent.

Dansk B2B-platform får million-investering

Venturekapitalfirmaet Seed Capital har investeret tre millioner dollar, hvilket svarer til lige knap 20 millioner kroner, i den danske B2B-platform Lift Relation.

Selskabet har udviklet en såkaldt customer-succes-platform, og anvender sin egen såkaldte Lift Score, der er et alternativ til Netpromoter Score (NPS), som de fleste virksomheder i dag bruger til at måle kundetilfredshed med.

Lift Relation blev i 2015 stiftet af makkerparret Dan Hestbæk og Gilbert Clausen

Mærsk-chef: Digitale forsyningskæderne rummer kæmpe potentiale

Det seneste år har pressede forsyningskæder skabt problemer for forbrugere og virksomheder over hele verden, der har oplevet, at produkter har været i restordre.

Vincent Clerc, chef for ocean og logistics hos Mærsk, skriver i en kronik i Børsen, at det efter hans vurdering skyldes, at manglende digitalisering har gjort forsyningskæderne skrøbeige.

”Digitalisering af de globale forsyningskæder øger ikke alene overblikket, kvaliteten og brugervenligheden for kunderne. Det vil også over tid reducere kompleksitet og omkostninger og gøre forsyningskæderne mere modstandsdygtige,” skriver han i Børsen.

Palo Alto Networks ansætter ny europæisk topchef

Den amerikanske it-sikkerhedsgigant Palo Alto Network har ansat Heltmut Reisinger som nye topchef for forretningen i Europa, Mellemøsten, Afrika og Latinamerika.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Helmut Reisinger har tidligere været topchef for Orange Business Services og har også haft lederstillinger hos Avaya, Nextira One og Alcatel i Østrig.

Digitalt bureau får ny ledelse

PL & Partners, der er specialiseret i digital markedsføring via blandt andet sociale medier og e-mail, får ny ledelse.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at de to stiftere Mads Paaskesen og Kristian Larsen træder ud af den daglige drift og skal i stedet bidrage i bestyrelseslokalet.

Selskabet nye administrerende direktør og partner bliver Nikolai Skouv Pedersen, mens Nicklas Meyer bliver partner og kommerciel direktør og kundedirektør Patrick Meyer får ligeledes partnerstatus.

PL & Partners har 53 ansatte og omsatte i seneste regnskabsår for 27 millioner.

I dag fylder iPod Mini 18 år

Den 6. januar 2004 præsenterede Steve Jobs iPodens billigere og mere farverige lillbror, iPod Mini.

Den originale iPod var blev introduceret tre år tidligere, og havde i mellem tiden taget verden med storm.

Men adgangen til nye komponenter som eksempelvis mindre harddiske gjorde den nye model mulig.

Den første iPod Mini havde 4 gigabyte lagerplads og kom i farverne sølv, blå, grøn, lyserød og guld.