Artikel top billede

Projektoren klarer op til 300", men det vil kræve et godt lærred og mørklægning. 100" går dog fint i en stue med let dæmpet belysning. (Foto: XGIMI PR)

Test: En bærbar, batteridrevet og stemmestyret projektor med indbyggede højttalere. Er det galt eller genialt?

Test: Enheden her er ret smart. Men er det teknologi, der er bygget, bare fordi man kan, eller har den en reel betydning? Det tog mig noget tid at finde ud af, og jeg blev aldrig helt klog på svaret.

Teknologi kan være katalysator for produkter, som vi ikke vidste, at vi havde behov for. Tag bare fladskærmen, din smartphone og meget, meget mere.

Og lige så ofte kommer der et, som vi umiddelbart ikke har brug for.

Om XGimi kommer i den kategori, kan jeg ærligt talt ikke vurdere, og det må være op til den enkelte.

Og skulle du have behov for en bærbar projektor, der kan meget mere, end de små lomme-projektorer markedet ellers har budt på, så er der godt nyt.

Det gode er nemlig, at den 1,6 kilo tunge sag let kan lave et godt lysstærkt billede på 100" med sine 800 lumens. Den dårlige er, at prisen er omkring 8.000 kroner.

Det er immervæk mange penge for et produkt, der er et supplement. For den kan ikke erstatte dit tv, og ej heller din hjemmebiograf.

Men vil du have et produkt, hvor du reelt har hele dit tv/hjemmebiograf med i vildmarken er den genial.

Batteritiden er tæt på de to timer reelt, og på den tid kan du nå at se de fleste film.

Kun HD opløsning

Du må så leve med, at der kun er HD opløsning. Men til det formål er det faktisk godtaget.

Den kan også bruges på kontoret til gæster, når der skal vises en hurtig præsentation. Der kan jo tilsluttes trådløst via Wi-Fi forbindelsen.

Du kan Chromecaste eller tage den lavpraktiske løsning med et HDMI kabel. Det sidste sikrer, at du har kvaliteten og tilslutningen med det samme.

Vi noterer også med glæde, at der er USB indgang, så du let kan have en præsentation med på en stick.

Enkel opsætning

Opsætningen er ekstrem let, da XGimi selv justerer billedet. Det er også let at justere selv, via et grid den kaster op på lærred/væg.

Det klares med den lille fjernbetjening, der fungerer godt og kan præcist det du forventer. På nær lige volumenknappen, der ikke lå i de knapper vi normalt ville forvente.

Der kan også skrues op via touch knapper på toppen.

Lydgengivelsen er ikke prangende, som forventet.

Men den når faktisk fint ud i rummet, og skal ikke overdøve projektoren, da den reelt ikke larmer.

I bunden sidder gevind til stativ, men også en lille vippe anordning, så du kan projicere billedet opad. Det er en god detalje, der virkelig giver mening i praksis.

Android tv på godt og ondt

Opkobling til wi-fi foregår ret enkelt og smertefrit. Du skal gennem hele Google opsætningen og herfra får du Android tv, som bestemt ikke er min kop te. Men det er en helt anden historie.

For når du er på nettet, kan du let chromecaste fra andre enheder og endda stemmestyre XGimi.

Det sidste giver ikke den store mening for mig i et produkt af denne type. Men fair nok, det følger med.

Mere nice to have end need to have

Prisen for herligheden er lige omkring de 8.000 kroner og det er mange penge for et produkt, der ikke kan stå alene.

For det er som sag ikke et reelt alternativ til hverken dit tv eller hjemmebiograf. Men en luksusløsning til kontoret eller sommerhuset til film eller gaming.

At den også kan bruges på batteri i et par timer, er en ekstra luksus, som er virkelig nyttig - også når du er i nærheden af strøm.

For vi tror trods alt det er de færreste, der har den med på telttur.


Loading ikon