Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Apple sælger iPhones som aldrig før og håndterer chipkrisen til topkarakter

Apples seneste kvartalsregnskab viser et selskab i topform.Salget af iPhones i det vigtige juleferie-kvartal slog alle rekorder, og selskabet klarer den globale chipkrise forbilledligt.

Det gik forrygende med at lange nye iPhones over disken i juleferie-kvartalet, viser Apples seneste kvartalsregnskab.

Apple solgte iPhones for svimlende 71,6 milliarder dollars i kvartalet. Det er en fremgang på 9,2 procent i forhold til samme kvartal året før og er ifølge Apple ny salgsrekord for et kvartal. Det skriver Reuters.

Tilmed kunne salget have været større. Den globale chipkrise betød, at salget af iPhones, iPads og andre enheder kunne have været 6 milliarder dollars større.

Apple har dog ifølge analytikerer vist sig at være langt bedre end konkurrenterne til at sikre forsyningskæden, og chipkrisen har først og fremmest betydning for ældre modeller - især iPads.

Salget af iPads faldt da også 14 procent til 7,25 milliarder dollars. Til gengæld voksede Apples næstvigtigste forretningsområde services med 24 procent til 19,5 milliarder dollars.

Salget af Macs voksede med 25 procent, og ifølge Apple har de seks seneste kvartaler været de bedste for salg af Mac-computere.

Totalt landede omsætningen i kvartalet på næsten 124 milliarder dollars. Der er en fremgang på over 11 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Overskuddet i kvartalet blev på 34,6 milliarder dollars.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere