Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Apple sælger iPhones som aldrig før og håndterer chipkrisen til topkarakter

Apples seneste kvartalsregnskab viser et selskab i topform.Salget af iPhones i det vigtige juleferie-kvartal slog alle rekorder, og selskabet klarer den globale chipkrise forbilledligt.

Det gik forrygende med at lange nye iPhones over disken i juleferie-kvartalet, viser Apples seneste kvartalsregnskab.

Apple solgte iPhones for svimlende 71,6 milliarder dollars i kvartalet. Det er en fremgang på 9,2 procent i forhold til samme kvartal året før og er ifølge Apple ny salgsrekord for et kvartal. Det skriver Reuters.

Tilmed kunne salget have været større. Den globale chipkrise betød, at salget af iPhones, iPads og andre enheder kunne have været 6 milliarder dollars større.

Apple har dog ifølge analytikerer vist sig at være langt bedre end konkurrenterne til at sikre forsyningskæden, og chipkrisen har først og fremmest betydning for ældre modeller - især iPads.

Salget af iPads faldt da også 14 procent til 7,25 milliarder dollars. Til gengæld voksede Apples næstvigtigste forretningsområde services med 24 procent til 19,5 milliarder dollars.

Salget af Macs voksede med 25 procent, og ifølge Apple har de seks seneste kvartaler været de bedste for salg af Mac-computere.

Totalt landede omsætningen i kvartalet på næsten 124 milliarder dollars. Der er en fremgang på over 11 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Overskuddet i kvartalet blev på 34,6 milliarder dollars.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs