Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Om godt en uge går det løs: Her er det vi forventer af Samsungs vilde hardware-show: Se nyhederne her

Samsung vil med al sandsynligvis præsentere mere end et halvt dusin nye high-end produkter i begyndelsen af februar.

Den sydkoreanske tech-gigant Samsung liner op til at lancere meget mere end en håndfuld telefoner ved selskabets helt store ’Unpacked’ show, et hardware-event, som i årevis har dannet rammen om lanceringen af selskabets toptelefoner.

9. februar går det løs i år, med et event, som går under titlen ’The New Standard’ og et ’S’ logo mere end antyder, at blandt andet nye ambitiøse S-telefoner vil blive præsenteret.

Imponerende tablets, nye smart-enheder til hjemmet og interessant teknologi står også til at blive præsenteret, his verserende rygter står til troende.

Herunder kan du se, hvad vi forventer at se.

Udvidet S-familie

Samsungs nuværende flagskibstelefoner i S21-serin står til at blive afløst af en serie kaldet, ikke synderligt overraskende, S22.

Ligesom med S21-serien bliver der tre modeller at vælge imellem: Den almindelige, den lidt større Plus-model og den vilde Ultra-model, skriver netmediet The Verge.

S22 Ultra står dog til at blive den åndelige arvtager til selskabets Note-serie ved at være i stand til at fungere med S-penen. Ligesom Note-telefonerne, skulle der endda være plads til en pen inde i selve telefonen.

Fælles for de tre telefoner bliver, at der diskes op 120Hz OLED-skærme, som skulle sikre et eminent udsyn til apps og spil, men altså serveret i skærmstørrelser på henholdsvis 6,1 tommer, 6,6 tommer og 6,8 tommer i Ultra-modellen.

Stor kamerapakke

Kameramæssigt vil der enten diskes op med en kameratrio i S- og S-plus modellerne, mens Ultra-varianten får hele fem moduler at rute med.

Det primære kamera byder på hele 50 megapixels serveret på en væsentligt store sensor, der kan samle næsten en tredjedel mere lys ind ifølge rygter fra netmediet WinFuture.

Mens standardkameraet står til et løft, er det mere usikkert, hvorvidt zoomkameraet står til at blive bedre. Her peger mediet på, at den sensor Samsung anvender er markant mindre og byde på alene 10 megapixels.

Ultra modellen drager nytte af sin ekstra kameramoduler til at rette op på den svaghed ved at byde på to telefotokamera, der giver henholdsvis tre og 10 gange zoom, mens det primære kamera kan zoome digitalt ind med sine vilde 108 megapixels.

Selve S-mobilerne kommer i et udvalg af lagerstørrelser på 128 eller 256 gigabyte, mens der skal spenderes ekstra på Ultra modellen, hvis man vil have 512 gigabyte at arbejde med.

AMD kræfter ombord

En spændende udvikling i S22 serien finder man i motorrummet, som står til at gemme på en spritny Exynos 2200 processor, som ud over at diske op med octa-core kræfter også byder ind med elementer fra konsol- og desktopverdenen, navnlig en grafisk processor signeret af AMD.

Her bliver det selskabets RDNA 2 grafikarkitektur der vil levere varen i spil, mens den samtidig glæde af features som blandt andet Raytracing samt en dedikeret NPU til maskinlæringsopgaver.

Sammen med en ny avanceret ’4nm’ fremstillingsproces udviklet af Samsung selv og med batterier på op til 5.000 mAh, giver det potentiale til en lang driftstid.

Priserne er ikke officielle endnu, men skulle ifølge WinFuture debutere ved 849 og 1.049 euro for henholdsvis S22 og S22 Plus modellerne, mens der skal slippes 1.249 euro for Ultra-mobilen.

Et forsigtig bud på kommende priser herhjemme vil være henholdsvis 6.499 kroner, 7.999 kroner og 9.499 kroner.

Tablet S-kollektion

Sideløbende med S-mobilerne, skulle Samsung også være klar med en revideret kollektion af sine Galaxy Tab-tablets.

Under navnet Tab S8 vil der også diskes op med tre modeller, som alle uforvarende er blevet lækket af Amazons franske og italienske sider.

Heraf fremgår det, at kollektionen byder på store størrelser, med mindste Tab S8 med 11” skærm som overskygges af en Plus og Ultra model, der byder på respektive skærmstørrelser på 12,7 og hele 14,6 tommer.

Kræfterne leveres af en Snapdragon 8 Gen 1 processor med Adreno 730 grafik der assisteres af enten otte eller 16 gigabyte RAM samt op til 512 gigabyte lager.

Priserne debuterer ved 961 euro for S8 Plus og ved 1.159 euro for S8 Ultra. Omsat til det danske kroner svarer til omtrent 7.160 og 8.640 kroner.

Tabletterne får ifølge hjemmesiderne, som nu er taget ned, salgsstart den 25. februar.

Smarte sydkoreanske sager

Samsung vil også benytte lejligheden til at byde ind med nye produkter og muligheden for selskabets voksende skare af IoT-enheder.

Det vil blandt ske ved, at Samsung forventes at inkludere UWB-chips i sin nye mobilkollektion, der er lighed med Apples ditto vil gøre det muligt for selskabets SmartTag at blive fundet mere pålideligt frem.

Til selve smart-hjemmet er det heller ikke utænkeligt at Samsung vil forsøge sig med endnu en smart-højttaler, da en ny model er netop blevet godkendt af Bluetooth-SIG organisationen, noterer netmediet Smartprice.

Hvorvidt Samsung igen vil benytte sin ikke særligt lidet Bixby-assistent til styringen er dog uvist.