Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Guillaume Perigois)

Danske onlineplatforme frygter at blive ramt af ny EU-lovgivnig: “Det bliver umuligt for os”

EU er på vej med ny lovgivning, der skal regulere flere amerikanske it-giganter. Men danske markedsplatforme som Den Blå Avis frygter også at bliver ramt af reglerne.

Danske handelsplatforme som Den Blå Avis, frygter at blive ramt af en række nye love som er på vej fra EU.

Lovgivningen, som kommer i form af to nye lov-pakker, har egentlig som formål at regulere de amerikanske it-giganter, men flere danske selskaber frygter også, at de kan blive ramt.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

De nye regler i Digital Services Act, som en af lovpakkerne hedder, betyder blandt andet, at markedspladserne skal foretage stikprøver at de varer der bliver handler på de digitale platforme. Men den regel vil være umulig for virksomheder som Den Blå Avis at overholde.

“Vi har over to mio. varer til salg på DBA.dk. Det er alt muligt, som allerede er inden for EU. Vi kan på ingen måde kontrollere brugte barnevogne, vaser og så videre, og bliver lovforslaget vedtaget, vil det blive umuligt for os at drive en online-genbrugshandel,” siger Theresa Moltke, chefjurist hos Den Blå Avis til Finans.

Stifteren af online-selskabet Coolshop Jacob Risgaard har også tidligere langet ud efter de nye regler.

Den Blå Avis har sammen med en række andre danske markedsplatforme sendt et fælles opråb til EU-politikerne bag forslaget for at sikre, at det ikke rammer europæiske virksomheder hårdere end det var tiltænkt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere