Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen vil lade politiet opbevare data i op mod 20 år / Rusland forbereder sager mod Google for ikke at overholde censur / Fire nøglepersoner køber sig ind i nordjyske ITSecurity / Huaweis omsætning dykker markant

Regeringen vil lade politiet opbevare data i op mod 20 år. Rusland forbereder sager mod Google for ikke at overholde censur. Fire nøglepersoner køber sig ind i nordjyske ITSecurity. Huaweis omsætning dykker markant. Tiden er inde til overstatslig regulering af tech-giganter. Canon: Vores kunder skal helst printe så lidt som muligt.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, som denne morgen er sammensat af Dan Jensen.

Regeringen vil lade politiet opbevare data i op mod 20 år

Regeringen og justitsminister Nick Hækkerup (S) er på vej med et lovforslag, der skal sikre, at data som fingeraftryk og dna-profiler fra både sigtede og dømte danskere skal kunne opbevares i op mod 20 år, inden de skal slettes.

Lovforslaget kommer i forbindelse med et større oprydningsarbejde i politiets registre i den senere tid. Politiet skal i dag slette data, medmindre det kan dokumentere, at alle betingelser for ikke at slette dem er opfyldt.

Og det har politiet ofte svært ved i ældre sager, hvor det ikke trods en ‘ omfattende afdækning har kunnet identificere baggrunden for optagelse og opbevaring.’

Mange af dem skal nu derfor slettes.

“Jeg ser gerne, at flest mulige fingeraftryk bliver opbevaret så længe som muligt,” meddeler Nick Hækkerup i en udsendt meddelelse, som du kan læse her.

Rusland forbereder sager mod Google for ikke at overholde censur

Rusland er i gang med at forberede to sager mod Google-ejer Alphabet, som russerne mener ikke har fjernet information på YouTube, som Rusland har forbudt.

Den russiske telestyrelse, Roskomnadzor, meddeler, at Google står overfor en bøde på otte millioner rubler som kan stige til 20 procent af selskabets årlige omsætning ved gentagne overtrædelser.

Rusland har begrænset adgangen til både Twitter, Facebook og Instagram siden invasionen af Ukraine. YouTube har blokeret for al indhold fra russiske statsmedier.

Rusland har fornylig bedyret, at YouTube spreder det, der kaldes for trusler mod russiske borgere.

Fire nøglepersoner køber sig ind i nordjyske ITSecurity

Fire af nøglepersonerne i nordjyske ITSecurity overtager 30 procent af selskabet, efter grundlægger Palle Ladefoged for et halvt års tid siden trak som som administrerende direktør.

Nu overtager den nye topchef, Carsten P. Anthonisen samt administrationschef Charlotte Vangsgaard, business manager Lars Bo Christensen og it-chef Kasper Meyer Christensen tilsammen 30 procent af selskabet.

Selskabet har omkring 35 medarbejdere i Aalborg.

Huaweis omsætning dykker markant

Kinesiske Huawei landede i 2021 et nettooverskud på 121 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 75,9 procent i forhold til 2020.

Det meddeler selskabet i dets netop offentliggjorte årsrapport for 2021.

Regnskabet viser, at Huawei i 2021 omsatte for 680 milliarder kroner. Det svarer til en nedgang på næsten 29 procent i forhold til 2020.

Huawei meddeler, at resultatet flugter med forventningerne til året.

“Vores carrier-forretning forblev stabil, vores enterprise-forretning fortsatte med at vokse, og vores consumer-forretning har hurtigt udvidet sig til nye områder. Derudover udvikler vi nu vores digitale økosystem,” meddeler formand Guo Ping.

Du kan læse hele Huaweis årsregnskab her.

Djøf: Tiden er inde til overstatslig regulering af tech-giganter

Tiden er i høj grad inde til at indføre overstatslig regulering af teknologigiganterne, for den internationale lovgivning har snorksovet og er ikke fulgt med den teknologiske udvikling.

Sådan lyder konklusionen fra fagforbundet Djøfs såkaldte TechDK Kommission, der består af 26 medlemmer.

Ifølge Berlingske anbefaler Djøf-udvalget, at teknologigiganterne styres gennem et ‘demokratisk fastsat, fælles regelgrundlag.’

“Vi får lige nu virkelig vist, hvis vi ikke vidste det i forvejen, hvor meget kommunikation betyder, og hvor stor en rolle sociale medier spiller. De er ikke noget, som vi bare har til at gå og hygge os med. De er faktisk næsten våben i en krig, og derfor er vi nødt til at genbesøge alt det, vi har talt mere og mere om de seneste år,” siger formand Stine Bosse til avisen.

Canon: Vores kunder skal helst printe så lidt som muligt

Danske Canon - der er storleverandør af printere - vil gerne have, at selskabet printer så lidt som muligt, meddeler det til Computerworld.

Ifølge selskabet kan det lyde som en paradoksal melding fra et selskab, der sælger printere. Den skyldes, at Canon dels ser stigende miljøkrav, dels ser et voksende behov for, at medarbejdere kan håndtere dokumenterne digitalt - ikke mindst hjemmefra.

“Vi vil hellere sælge en softwareløsning end en printerløsning, hvis virksomhedens behov taler for det. Det kan godt blive lidt konfliktfyldt for vores medarbejdere på den måde at være i intern konkurrence med sig selv. Men i langt de fleste tilfælde hører digitalisering og softwareløsninger sammen med et eller anden form for printbehov, så der er ikke tale om uforenelige størrelser,” meddeler kommerciel direktør Thomas Kronbo til os.