Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google-chef: Offentligt ansatte føler sig sårbare med Microsoft

Tech-giganten langer ud efter sin direkte konkurrents tjenester: Brugere i det offentlige føler, at Microsofts tjenester ikke er særlig sikrede, lyder det.

Sikkerhedschef Jeanette Manfra fra Google Cloud fyrer en bredside af mod selskabets direkte konkurrent Microsoft i et nyt opslag på selskabets blog.

Offentligt ansatte føler sig ikke trygge ved at bruge Microsofts løsninger lyder det fra chefen, som bygger sin vurdering på en undersøgelse fra analysehuset Public Opinion Strategies, som Google Cloud vel at mærke selv har bestilt.

Heraf fremgår det, at blandt de 2.600 adspurgte amerikanere er en udbredt bekymring for, at cyberangreb kan true deres arbejdspladser.

Her påpeges, at 85 procent af offentlige ansatte benytter sig af Microsofts tjenester.

Mens undersøgelsen viser, at der ikke er hverken særlig tiltro eller mistro til det offentliges brug af Microsoft produkter, fremhæver Google-chefen svarene fra 338 respondenter ansat i offentlige stillinger.

Heraf fremgår det at tre ud af fem offentligt ansatte vurderer, at Microsofts tjenester gør USA mere sårbar for cyberangreb, mens de resterende to vurderer, at USA er bedre sikret med Microsoft tjenester.

Her påpeger netmediet Thurott, at Google-chefen ikke bygger sine påstande om Microsoft-usikkerhed med data, men udelukkende på tilkendegivelser fra en lille brøkdel undersøgelsens respondenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?