Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google-chef: Offentligt ansatte føler sig sårbare med Microsoft

Tech-giganten langer ud efter sin direkte konkurrents tjenester: Brugere i det offentlige føler, at Microsofts tjenester ikke er særlig sikrede, lyder det.

Sikkerhedschef Jeanette Manfra fra Google Cloud fyrer en bredside af mod selskabets direkte konkurrent Microsoft i et nyt opslag på selskabets blog.

Offentligt ansatte føler sig ikke trygge ved at bruge Microsofts løsninger lyder det fra chefen, som bygger sin vurdering på en undersøgelse fra analysehuset Public Opinion Strategies, som Google Cloud vel at mærke selv har bestilt.

Heraf fremgår det, at blandt de 2.600 adspurgte amerikanere er en udbredt bekymring for, at cyberangreb kan true deres arbejdspladser.

Her påpeges, at 85 procent af offentlige ansatte benytter sig af Microsofts tjenester.

Mens undersøgelsen viser, at der ikke er hverken særlig tiltro eller mistro til det offentliges brug af Microsoft produkter, fremhæver Google-chefen svarene fra 338 respondenter ansat i offentlige stillinger.

Heraf fremgår det at tre ud af fem offentligt ansatte vurderer, at Microsofts tjenester gør USA mere sårbar for cyberangreb, mens de resterende to vurderer, at USA er bedre sikret med Microsoft tjenester.

Her påpeger netmediet Thurott, at Google-chefen ikke bygger sine påstande om Microsoft-usikkerhed med data, men udelukkende på tilkendegivelser fra en lille brøkdel undersøgelsens respondenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere