Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google-chef: Offentligt ansatte føler sig sårbare med Microsoft

Tech-giganten langer ud efter sin direkte konkurrents tjenester: Brugere i det offentlige føler, at Microsofts tjenester ikke er særlig sikrede, lyder det.

Sikkerhedschef Jeanette Manfra fra Google Cloud fyrer en bredside af mod selskabets direkte konkurrent Microsoft i et nyt opslag på selskabets blog.

Offentligt ansatte føler sig ikke trygge ved at bruge Microsofts løsninger lyder det fra chefen, som bygger sin vurdering på en undersøgelse fra analysehuset Public Opinion Strategies, som Google Cloud vel at mærke selv har bestilt.

Heraf fremgår det, at blandt de 2.600 adspurgte amerikanere er en udbredt bekymring for, at cyberangreb kan true deres arbejdspladser.

Her påpeges, at 85 procent af offentlige ansatte benytter sig af Microsofts tjenester.

Mens undersøgelsen viser, at der ikke er hverken særlig tiltro eller mistro til det offentliges brug af Microsoft produkter, fremhæver Google-chefen svarene fra 338 respondenter ansat i offentlige stillinger.

Heraf fremgår det at tre ud af fem offentligt ansatte vurderer, at Microsofts tjenester gør USA mere sårbar for cyberangreb, mens de resterende to vurderer, at USA er bedre sikret med Microsoft tjenester.

Her påpeger netmediet Thurott, at Google-chefen ikke bygger sine påstande om Microsoft-usikkerhed med data, men udelukkende på tilkendegivelser fra en lille brøkdel undersøgelsens respondenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere