Artikel top billede

(Foto: Google)

Google er ude med et knaldtilbud af en telefon – mon den kommer til Danmark?

Google I/O 2022: Google Pixel 6a ligner noget af et kup fra den amerikanske annonce- og søgegigant – spørgsmålet er nu, hvorvidt den styrer mod det danske marked.

Googles nuværende kollektion af Pixel 6 telefoner er blevet et familiemedlem rigere i form af den skarpt prissatte Pixel 6a-telefon.

Som ved tidligere lanceringer af de budgetvenlige ’a’ telefoner fra selskabet, er det Googles I/O-udviklermesse der danner rammen om lanceringen.

I årets ombæring har Google dog valgt at udstyre Pixel 6a med den samme stærke ’Tensor’ processor som den der i dag driver Pixel 6 og 6 Pro toptelefonerne frem.

Selve designet er også i klar tråd med den øvrige kollektion, modsat Pixel 5a, der så noget kluntet ud i forhold til sine dyrere søskende i Pixel 5 serien.

Skarp pris og dansk debut?

Mest bemærkelsesværdigt bliver dog prisen, som debuterer ved blot 449 amerikanske dollar, svarende til blot 3.180 kroner.

Salgsdebuten er sat til juli måned.

Du skal ikke regne med at kunne få fingre i telefonen lige foreløbigt, da den i øjeblikket er forbeholdt udvalgte markeder, heriblandt Tyskland, Storbritannien, Irland, Frankrig, Italien og Spanien i Europa.

En dansk debut synes dog at være i kortene, da selskabet er i færd med at styrke det danske kontor med en marketingschef, der skal varetage forholdet til teleoperatører og detail-partnere. Samtidig søger selskabet også efter en nordisk partner manager til Pixel-produktlinjen.

Det får du for pengene

Når og hvis Pixel 6a kommer til Danmark, kan man se frem til en veludstyret telefon med et 6,1 tommer stort OLED Full HD display.

Kameramæssigt diskes der op med 12 megapixel primært kamera, suppleret af et otte megapixel ultravidvinkel kamera. Googles vellidte AI-drevne kamerasoftware er med al sandsynlighed også at finde ombord sammen med nyeste version af Googles Android.

Batteriet er på 4.400 mAh, som Google forsikrer vil række til en dags brug – slår man den særlige strømsparefunktion til, kan dette dog strækkes til tre dage.

Modellen udkommer kun i en konfiguration med 128 gigabyte lager og seks gigabyte ram. Der vil dog være tre farver at vælge imellem: hvid, sort og grøn.

Pixel 7 i kulissen

Sideløbende med Pixel 6a præsentationen, gav Google også et smukig på, hvad den kommende Pixel 7 familie vil byde på.

Det der blev vist frem er dog kun nogle renderinger af telefonen, som giver et indtryk af hvordan telefonen vil tage sig ud.

Her ses et design, der fører Pixel 6 looket videre, men samtidig giver plads til et trippelkamera i Pro-modellen.

Hvornår Pixel 7 vil debutere er uvist, men et stærkt bud er en gang i oktober, hvor selskabet har for vane at præsentere sine nye toptelefoner.