Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Den kontroversielle it-virksomhed Clearview får massiv millionbøde: Dømt til at slette data

Det stærkt kritiserede firma Clearview AI skal betale en bøde på 63 millioner kroner. Samtidig kræver de britiske datamyndigheder, at selskabet sletter en række data, som virksomheden har indsamlet.

Den amerikanske it-virksomhed Clearview AI, der har været stærkt kritiseret for sin kontroversielle dataindsamling skal betale mere end 60 millioner i bøde.

Bøden kommer fra de britiske datamyndigheder ICO, der samtidig pålægger virksomheden at slette en række data.

Det skriver ZDNet.

De britiske myndigheder mener, at Clearview AI har overtrådt persondataloven i Storbritannien og det koster altså en bøde på 7,5 millioner pund, der svarer til 63 millioner danske kroner.

Clearview AI skulle have indsamlet billeder fra internettet og sociale medier for at bygge en global database til ansigtsgenkendelse.

ICO mener ikke, at Clearview AI har informeret personerne om, at man har indsamlet personoplysninger om dem, og det er altså i strid med de britiske regler.

Derfor har ICO pålagt den amerikanske virksomhed at stoppe al dataindsamling af britiske borgere og slette de data, som virksomheden allerede har indsamlet.

Clearview AI er tidligere blevet stærkt kritiseret for blandt andet at have downloaded millioner af billeder fra sociale medier for at skabe en database til ansigtsgenkendelse.