Artikel top billede

(Foto: Photo by Pickawood on Unsplash)

Dansk landechef færdig hos den svenske fintech-gigant Klarna midt i kæmpe fyringsrunde

Som led i en fyringsrunde på 700 ansatte hos Klarna er den danske landechef ude af selskabet. For et år siden var Klarna knap 280 milliarder kroner værd.

Opdateret med kommentar fra Klarna.

Ifølge Børsen er dansk landechef Martin Hein plus tre andre ansatte færdige i selskabet. Dermed er den danske afdeling af det svenske fintech-selskab halveret.

Til Computerworld oplyser Klarnas mediehold dog, at ingen i den danske afdeling er blevet fyret.

I stedet er der tale om, at de pågældende personer er 'let go', som det fremgår i mailen til Computerworld.

Stor fyringsrunde

Afskedigelserne hos Klarna sker blandt andet som led i at dæmme op for et galoperende underskud, som i seneste kvartal steg med 220 procent.

For få dage siden eksekverede Klarna så fyringen af 700 ansatte ud af en samlet arbejdsstyrke på 7.000 medarbejdere.

Den danske afdeling af Klarna blev etableret i sommers, men selvom den nu er blevet skåret ned, forlader Klarna ikke foreløbigt Danmark.

Til Computerworld lyder det således, "vi er stærkt engagerede i Danmark og vores medarbejdere, og vi har fortsat mange PriceRunner- og Klarna-medarbejdere i Danmark."

Ifølge Klarna indgår den store fyringsrunde som led i en øvelse, der skal gøre organisationen endnu mere modstandsdygtig i en verden, der ændrer sig kraftigt.

Selskabet fastholder, at aggressiv vækst har kostet de seneste år, man at det i sine første 14 år var profitabel.

For godt et år siden hentede Klarna en investering på 3,9 milliarder kroner. Dengang værdisatte det selskabet til knap 280 milliarder kroner - Europas med værdifulde fintech-selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere