Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Der er dømt retro design, men Ruark R3 er spækket med alt fra streaming over CD til radio med både FM og DAB. (Foto: Ruark)

Test: Genialt musiksystem leverer høj klasse hele vejen igennem - hvis der dog bare ikke var den ærgerlige detalje

Et trådløst musiksystem begået af britiske lydfolk betyder først og fremmest lækker lyd. Også designet spiller maksimalt. Var det ikke lige fordi der manglede en vigtig tv-indgang ville Ruark R3 musiksystemet være en topkarakter værdig.

Når enheden du lige har købt, er pakket ind i stofpose inde i papkassen, er forventningerne allerede skruet op.

Og heldigvis blev jeg ikke skuffet. For engelske Ruark har begået noget så sjældent som et alt-i-et trådløst musik anlæg, som også ser godt ud.

Her er nydelige detaljer som ægte stof på fronten og lækre runde kanter. Finish i flot træ eller hvidlakeret ditto. Det hele flankeret af fødder i poleret aluminium. Jeg er solgt.

Fronten huser et stort panel og en CD sprække, hvis nogen skulle have de behov.

Øverst er en runddel af knapper, der giver mening og er til at forstå. Og hele herligheden kan naturligvis betjenes fra din smartphone eller den lille medfølgende fjernbetjening. Denne er naturligvis også lækkert udført.

Så trods en halvpebret pris for sagen, så er de 5.995 kroner alt i alt godkendt.

Gode tilslutninger, men...

Du kan streame via wi-fi (har er såmænd også ethernet tilslutning) eller bluetooth. Flere musiktjenester understøttes direkte, og du har endda tuner med både FM og DAB. Dertil den førnævnte CD spiller.

Benytter du bluetooth understøtter den naturligvis alle de tjenester du har på din smartphone.

Bagpå glæder jeg mig over USB indgang, analog ind- og udgang samt hovedtelefon tilslutning.

Du finder til gengæld ikke nogen HDMI Arc port, som ellers ville være genialt, da systemet vil kunne løfte lyden fra næsten alle tv'er. Og samtidig se godt ud, når det står foran husalteret på en reol.

Der er dog formildende omstændigheder, da der er en optisk digital indgang. Således kan du tilslutte dit tv, men må i langt de fleste tilfælde skrue op og ned med den medfølgende fjernbetjening. Ikke optimalt, men til at holde ud.

Bygget af lydfolk

Den 42 centimeter lange og 5,3 kilo tunge sag er tydeligvis bygget af folk, der ved, hvordan lyd skal skrues sammen.

Ruark er da også et britisk mærke, der har begået mange geni streger, hvad lyd angår.

Inde i model R3 finder man derfor gode højttalere med neodynium magneter, der benytter en ægte (ikke digital) strømforsyning og leverer 30 watt.

Det er rigeligt til at trække højttalerne. For at få god dyb bas er der en lille basport i bunden af højttaleren, som sikrer at bassen forstærkes.

Stort lydbillede

Og Ruark leverer i den grad varen. Du får først og fremmest et fyldigt og meget rummeligt lydbillede. Musikken kommer fint ud i rummet og fornemmelsen af perspektiv er til stede. Det er altså sjældent fra så lille en enhed.

Musikken leveres helstøbt og veldefineret. Bassen er ikke dyb men med god fyldig og ikke mindst med masser af luft og detaljer.

Som tv-højttaler nyder jeg især, at stemmer står rent og meget tydeligt. Også en film får masser af liv, men naturligvis ikke med den power som et stort lydanlæg kan gengive. Men på mange punkter er den faktisk bedre end en lydbar til 3-4000 kroner.

Hvis jeg ikke havde stuen plantet til med højttalere i større format end kæresten bryder sig om, så ville jeg alvorligt overveje at købe en R3'er til mig selv. Stil den på en reol foran tv'et og det spiller både musikalsk og visuelt.

Brug derfor R3 som tv-lyd og musikformidler i stuen eller ekstra værelset. Til det er den ganske enkelt genial, og din bedre halvdel vil nok være mere begejstret end løsningen med en lydbar og en subwoofer.


Loading ikon