Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 100 grønne millioner i spil efter rekordregnskab i nordjysk softwareselskab / VR-brille fra Sorø skal testes på dansk sygehus / Zalando køber majoritetsandel i Highsnobiety

Morgen-briefing: 100 grønne millioner i spil efter rekordregnskab i nordjysk softwareselskab / VR-brille fra Sorø skal testes på dansk sygehus / Zalando køber majoritetsandel i Highsnobiety / Apples omsætning på gaming og musik vil vokse voldsomt

Mornings. Så blev det tirsdag, og her får du Computerworlds oversigt over korte men vigtige it-nyheder indsamlet af den fremskudte lyttepost mod syd. Ved håndtagene: Niels Veileborg

100 grønne millioner i spil efter rekordregnskab i nordjysk softwareselskab

Nordjyske EMD International, der arbejder med software og data til brug for projektudvikling i vindmøllesektoren, har akkumuleret et overskud på godt 100 millioner kroner, som er placeret i EMD Fonden. Efter et rekordår i EMD International har bestyrelsen i EMD Fonden besluttet at aktivere de 100 millioner kroner til udvikling af mindre virksomheder inden for vedvarende energi, klima og miljø.

Fonden vil investere i scaleups med gode, grønne idéer til software eller dataanvendelse inden for EMD Fondens formål. Det betyder, at EMD Fonden nu identificerer et større antal virksomheder, der allerede er i gang med at fremme den grønne omstilling, men blot mangler kapital eller kompetencer for at nå et skridt videre.

VR-brille fra Sorø skal testes på dansk sygehus

30 iværksættere og virksomheder på Sjælland har med EU-støtte udviklet nye sundhedsteknologiske løsninger og produkter. Nogle af de 30 løsninger og produkter er allerede kommet på markedet, mens andre i øjeblikket testes på sygehuse og i andre dele af sundhedsvæsenet.

Det gælder blandt andet Sorø-iværksætteren Thuri Kledals opfindelse: VR-Nature, en brille der afspiller sekvenser med et japansk skovbad og andre naturoplevelser i virtual reality (VR). Brillen er en innovativ metode til at berolige patienter Efter sommerferien skal VR-Nature testes i samarbejde med Nykøbing Falster Sygehus’ anæstesiafdeling.

Zalando køber majoritetsandel i Highsnobiety

Den populære modebutik på nettet, Zalando, som Bestseller-ejer Anders Hoch Povlsen er storaktionær i, har netop købt Highsnobiety, som er en anden tysk modeplatform.

Ifølge Finans har Highsnobiety netop åbnet en fysisk butik i Københavns Lufthavn.

Zalando er danskernes foretrukne mode-onlinebutik og sender varer ud til forbrugere i. 25 europæiske lande

Apples omsætning på gaming og musik vil vokse voldsomt

Den anerkendte finanskoncern J.P.Morgan mener, at Apples omsætning på gaming og musik vil vokse med hele 36 procent til 8,2 milliarder dollars i 2025. Det skriver Reuters.

J.P.Morgan mener, at Apple vil have i alt 180 millioner abonnenter på de to serviceydelser i 2025. 110 millioner på Apple Music, og 70 millioner på Apple Arcade.