Artikel top billede

(Foto: Mohammad Rezaie)

Internet Explorer: Vi siger i dag farvel til en hadet browser - som blev et symbol på Microsofts jernvilje og glubende appetit

Vi siger i dag farvel til Internet Explorer, som Microsoft i dag trækker support-stikket til. Browseren blev et billede på Microsofts umættelige ambitioner, og for mange almindelige internetbrugere blev genvejen med det lyseblå e hurtigt lig med selve internettet.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på hvorfor Microsoft trækker stikket til Internet Explorer
  • Få historien om Internet Explorer vej til tinderne og det efterfølgende fald
  • Bliv klogere på Internet Explores krig mod Netscape
1.368
7 min
Den historie, der det seneste årti er blevet skrevet om Microsoft Internet Explorer, er en historie om en lang og pinefuld død.

Gennem de seneste år har Internet Explorer levet en forhutlet tilværelse med markedsandele på blot to procent af det globale browser-markedet.

Det kom derfor heller ikke som en stor overraskelse, da Microsoft i fjor efter mere end et årti med markedsandele i frit fald annoncerede, at Internet Explorer skulle udfases til fordel for selskabets mere moderne Edge-browser.

Det endelige dødsstød for Internet Explorer bliver sat ind i dag, når Microsoft trækker support-stikket til browseren.

Ligner et medlidenhedsdrab
Selvom det kunne minde om et medlidenhedsdrab, så er historien om Internet Explorer dog langt mere end blot en lidelseshistorie.