Artikel top billede

Nu er det officielt: Den danske it-succes Zendesk solgt i kæmpe milliard-handel

Zendesk, der i 2007 blev stiftet i Studiestræde i København, er netop blevet solgt i en handel, der værdisætter selskabet til 72 milliarder kroner

Dansk-stiftede Zendesk er blevet solgt til en investorgruppe med investeringsselskaberne Hellman & Friedman og den tidligere TDC-ejer Permira i spidsen.

Det oplyser Zendesk i en meddelelse.

Med handlen bliver Zendesk værdisat til 10,2 milliarder dollar, hvilket svarer til 72 milliarder kroner med den aktuelle kurs.

Investorgruppen betaler 77,50 dollar per aktie, hvilket er 34 højere end selskabet aktiekurs, da handlen lukkede torsdag.

Nyt kapitel for Zendesk

”Det er starten på et nyt kapitel for Zendesk,” lyder det fra Mikkel Svane, stifter og topchef for Zendesk i en meddelelse.

”Med Helmann & Friedsman og Permiras opbakning vil vi fortsætte med at eksekvere på vores langsigtede strategi, hvor vores kunder er topprioritet,” tilføjer Mikkel Svane.

Zendesk blev stiftet i Studiestræde i København i 2007 af de tre danske iværksættere Mikkel Svane, Alexander Aghassipour og Morten Primdahl.

Kort tid efter flyttede de tre stiftere virksomheden til USA, hvor de i 2015 kronede succesen med en børsnotering på New York Stock Exchange.