Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google klar til at indgå forlig i retssag: Opretter fond på 645 millioner kroner til app-udviklere

Som led i retssag har Google indvilget i at betale 90 millioner dollar i et forlig med app-udviklere, der har anklaget Google for at have udnyttet sin magtposition og taget alt for høje gebyrer.

Alphabet Inc's Google har accepteret at betale 90 millioner dollar svarende til knap 645 millioner kroner for at få lukket ned for juridisk kamp og retssag med app-udviklere.

Det sker i en retssag, hvor tusindvis af app-udviklere i et massesøgsmål har anklaget Google for at have udnyttet sin position og taget for høje gebyrer.

Det skriver Reuters

App-udviklerne havde i retssag ved en domstol i San Francisco anklaget Google for at bruge aftaler med smartphoneproducenter, tekniske barrierer og aftaler om indtægtsdeling til effektivt at lukke appens økosystem og i stedet kanalisere de fleste betalinger gennem Google Play med et standard servicegebyr på 30 procent.

Som en del af det foreslåede forlig oplyser Google i et blogindlæg, at det ville lægge 90 millioner dollar i en fond for at støtte app-udviklere, der tjente to millioner dollar eller mindre i årlig omsætning fra 2016-2021.

"Et stort flertal af amerikanske udviklere, der tjente indtægter gennem Google Play, vil være berettiget til at modtage penge fra denne fond, hvis de vælger det," lyder det fra Google i blogindlægget.

Google sagde, at det også ville opkræve udviklere en 15 procents provision på deres første million i indtægter fra Google Play Butik hvert år. Det begyndte at gøre dette i 2021.

Retten skal godkende det foreslåede forlig.

Der er sandsynligvis 48.000 app-udviklere, der er berettiget til at ansøge om fonden på 90 millioner dollar, og minimumsudbetalingen er 250 dollar, ifølge den advokat, som repræsenterede sagsøgerne.

I Washington overvejer Kongressen lovgivning, der vil kræve, at Google og Apple tillader såkaldt sideloading eller praksis med at downloade apps uden at bruge en app-butik.

Ifølge Google tillader det allerede sideloading. Det ville også forhindre dem i at kræve, at app-udbydere bruger Google og Apples betalingssystemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere