Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google klar til at indgå forlig i retssag: Opretter fond på 645 millioner kroner til app-udviklere

Som led i retssag har Google indvilget i at betale 90 millioner dollar i et forlig med app-udviklere, der har anklaget Google for at have udnyttet sin magtposition og taget alt for høje gebyrer.

Alphabet Inc's Google har accepteret at betale 90 millioner dollar svarende til knap 645 millioner kroner for at få lukket ned for juridisk kamp og retssag med app-udviklere.

Det sker i en retssag, hvor tusindvis af app-udviklere i et massesøgsmål har anklaget Google for at have udnyttet sin position og taget for høje gebyrer.

Det skriver Reuters

App-udviklerne havde i retssag ved en domstol i San Francisco anklaget Google for at bruge aftaler med smartphoneproducenter, tekniske barrierer og aftaler om indtægtsdeling til effektivt at lukke appens økosystem og i stedet kanalisere de fleste betalinger gennem Google Play med et standard servicegebyr på 30 procent.

Som en del af det foreslåede forlig oplyser Google i et blogindlæg, at det ville lægge 90 millioner dollar i en fond for at støtte app-udviklere, der tjente to millioner dollar eller mindre i årlig omsætning fra 2016-2021.

"Et stort flertal af amerikanske udviklere, der tjente indtægter gennem Google Play, vil være berettiget til at modtage penge fra denne fond, hvis de vælger det," lyder det fra Google i blogindlægget.

Google sagde, at det også ville opkræve udviklere en 15 procents provision på deres første million i indtægter fra Google Play Butik hvert år. Det begyndte at gøre dette i 2021.

Retten skal godkende det foreslåede forlig.

Der er sandsynligvis 48.000 app-udviklere, der er berettiget til at ansøge om fonden på 90 millioner dollar, og minimumsudbetalingen er 250 dollar, ifølge den advokat, som repræsenterede sagsøgerne.

I Washington overvejer Kongressen lovgivning, der vil kræve, at Google og Apple tillader såkaldt sideloading eller praksis med at downloade apps uden at bruge en app-butik.

Ifølge Google tillader det allerede sideloading. Det ville også forhindre dem i at kræve, at app-udbydere bruger Google og Apples betalingssystemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere