Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook-ejeren Meta bliver sagsøgt af selskab med lignende navn

Meta, som er ejerkoncernen bag Instagram, Whatsapp og Facebook, bliver nu sagsøgt i en navnesag af VR-selskabet MetaX.

Tilbage i slutningen af 2021 skiftede selskabet Facebook Inc. navn til Meta Platforms – ofte bare kaldt Meta – som blev overselskabet til Instagram, Wahtsapp og Facebook.

Der er imidlertid ikke alle, der har været tilfredse med navneskiftet.

Særligt virtual reality-virksomheden MetaX har været utilfredse, og derfor sagsøger VR-selskabet nu SoMe-giganten i en sag om krænkelse af varemærket.

Det skriver Reuters.

MetaX hævder, at selkskabet har oplevet stor skade, siden Facebook skiftede navn, og at dets "evne til at fungere som Meta er blevet fjernet."

MetaX mener derfor, at navneskiftet har krænket deres varemærke, og derfor ønsker VR-selskabet, at retten skal blokere det sociale mediefirma fra at bruge "Meta" til varer og tjenester, der overlapper med MetaX.

Derudover kræver VR-firmaet et uspecificeret erstatningsbeløb, skriver Reuters.

Det sker ikke kun på grund af navneskifte. Da Facebook skiftede navn til Meta, var det også et signal om et større strategiskift mod et fokus på metaverset og VR-teknologi.

Derfor skiftede selskabet ikke kun til et navn, der minder mere om MetaX, men også et forretningsfokus, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere