Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fintech-virksomhed gør entré i Danmark efter investering / It-iværksætter: Pas på med enhjørning-drømmen / Bredbåndspuljens særlige ordning åbner for ansøgninger / Alibaba præsenterer fladt kvartal / Parlament lukker sin TikTok-konto

Morgen-briefing: Fintech-virksomhed gør entré i Danmark efter investering / Bredbåndspuljens særlige ordning åbner for ansøgninger / Alibaba præsenterer fladt kvartal / Parlament lukker sin TikTok-konto / It-iværksætter: Pas på med enhjørning-drømmen

Godmorgen!

Så blev det fredag!

I denne briefing kan du læse om en fintech-virksomhed, der gør entré i Danmark, Bredbåndspuljen, der rør på sig, Alibabas flade kvartal og det britiske parlaments TikTok-konto og mere til.

Nyhederne leveres af Kristoffer Ingemand, som ønsker alle en god weekend, når I når dertil.

Fintech-virksomhed gør entré i Danmark efter investering

Fintech-selskabet Treyd, der arbejder med e-handlen, engros- eller detailvirksomheder, går nu live i Danmark og ekspanderer derved fra Sverige. Det sker efter en finansieringsrunde på 72 millioner kroner.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”At kunne tilbyde Treyd, vores service og vores platform til virksomheder i Danmark er en fantastisk mulighed for enhver virksomhed i hurtig vækst til at fokusere på det daglige arbejde, og vi kan levere en omkostningseffektiv og hurtig løsning, der varetager de økonomiske aspekter ved import af varer eller køb af større varelagrer. Vi vil gerne hjælpe virksomheder med at få et bedre cash-flow og sætte dem i stand til at ekspandere hurtigere”, siger Nikolaj Krogsgaard Thomsen, Head of Denmark hos Treyd i meddelelsen.

Treyd har omkring 30 ansatte.

Bredbåndspuljens særlige ordning åbner for ansøgninger

Bredbåndspuljens tilskudsportal er nu åben indsendelse af ansøgninger om tilskud fra Den særlige ordning for enkeltstående adresser.

Det meddeler Bredbåndspuljen.

Ansøgningsfristen for den særlige ordning er 1. september 2022.

Der er endnu ikke mulighed for at sende ansøgninger om tilskud fra Bredbåndspuljens almindelige ordning, hvor flere adresser søger samlet. Det vil først være muligt fra den 5. september 2022.

Alibaba præsenterer fladt kvartal

Den kinesiske e-handelsgigant Alibabas seneste kvartalsregnskab viser en flad udvikling i omsætningen.

Det skriver Reuters.

Omsætningen lander på 30,4 milliarder dollar for kvartalet, der sluttede tilbage i juni, hvilket er en vækst på nul procent i forhold til samme periodesidste år, skriver mediet.

"Efter en relativt langsom april og maj så vi tegn på bedring på tværs af vores virksomheder i juni. På trods af udfordringer på kort sigt, fortsætter Taobao og Tmall med at opnå høj forbrugerfastholdelse, især blandt forbrugere med højere købekraft," meddeler Alibaba ifølge Reuters.

Parlament lukker sin TikTok-konto af frygt for datasikkerheden

Det britiske parlament lukker sin TikTok-konto ned grundet bekymringer om risikoen for, at data bliver videregivet til den kinesiske regering.

Det skriver BBC.

Kontoen er blevet låst, og indhold slettet. Det sker få dage efter lanceringen.

"Baseret på tilbagemeldinger fra medlemmer lukker vi den britiske pilot-TikTok-konto tidligere end vi havde planlagt," sagde en talsmand for det britiske parlament ifølge mediet.

It-iværksætter: Pas på med enhjørning-drømmen

It-iværksætteren David Heinemeier Hansson mener, at startups skal passe på med at gå efter ambitioner om milliardværdi og Sillicon Valley.

Det skriver Finans.

”Man har taget en dårlig kopi af den drejebog, de bruger i Silicon Valley. Med den drejebog er målet at skabe det næste Facebook eller Amazon. Men de er undtagelserne, så det er helt vendt på hovedet at bruge den model. Der er brug for en anden melodi,” siger han til mediet.