Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hovedbillede: Både mus og lade station har masser af farver – på godt og ondt. Det gode er dog, at det er ret flot lavet og ikke trækker ned på den lange batteritid. (Foto: Roccat)

Test: Denne trådløse gaming-mus har et overraskende stort kontor-potentiale

Med op til 100 timers trådløs drift og 29 knap-kombinationer viser Kone XP Air sig at være oplagt til opgaver, der kræver mange autofunktioner. Den er dog født som gaming mus og obligatoriske blinkende lamper.

At du kan bruge en gaming mus til alt muligt andet end gaming, kan ikke komme bag på mange. Og har du allerede en, så skifter få af os til anden mus, når vi ikke spiller. Eller undlader at benytte de mange programmerbare knapper.

Meget mere end gaming

Min grundholdning er, at er et produkt godt til én ting, er det sikkert også godt til mange andre formål.

En Porsche kan køre hurtigt på en bane, men kører også ret lækkert, når du skal ned efter en liter mælk.

Det samme gælder skærme – professionelle eller bare gode pc-skærme kan også bruges til rigtigt mange andre opgaver.

Så hvorfor ikke også en gaming mus? Det bekræftes til fulde med Roccats Kone XP Air.

Gode forbindelser

Der tilsluttes via en medfølgende dongle, der i den grad holder forbindelsen i et jerngreb.

Den fejlede ikke én eneste gang i testperioden, der gik over fire fulde normale arbejdsdage.

De 29 knap muligheder klares reelt af ni knapper, der i kombinationer kan give flere muligheder. Men trods de mange knapper fandt jeg dem ikke generende. Og jeg har normalt en Apple-mus med én knap. Det siger vist alt om Kone.

Af samme grund benyttede jeg mig kun af at kunne programmere dem for testens skyld. Og igen effektuerede Kone-musen som forventet. Hurtigt og effektivt.

I hånden er den lidt stor – ikke af en gaming-mus at være. Men den ligger godt og naturligt i hånden og vigtigst af alt, skal jeg ikke vride håndeledet opad i en unaturlig stilling.

Hurtig og stabil

Musen bruger 2,4 GHz-forbindelse, som de kalder Stellar Wireless. Det skulle sikre forbindelsen endnu bedre. Jeg er helt ligeglad med, hvad marketingafdelingen kalder det – bare det virker.

Det samme gælder lade-stationen, der har fået navnet AIMO Rapid Charge, der ligesom musen kan levere 16,8 millioner farver. Igen – jeg er bedøvende….

Jeg er dog ikke bedøvende med, at den giver fem timers batteritid på 10 minutters opladning. Det kan jeg bruge til noget.

Farverne kan du til dels styre, så den trods alt bliver mere underspillet, end den er for fuld udblæsning. For uanset hvor flot det er lavet (og det er det), så kan det blive en anelse for meget i et kontormiljø.

God og dyr fornøjelse

At kalde mig gamer vil nok være at stramme den. Men jeg har dog prøvet en del gaming-udstyr, og Kone XP Air klarer da også denne disciplin godt.

For som jeg indledningsvis sagde, så er det der er godt til en opgave, som regel også godt til alt det andet. Det gælder naturligvis ikke i alle genrer, men her er det spot on.

Kone XP’s hurtighed og stabile forbindelse kombineret med den gode kontakt med underlaget gør den også kvik til gaming. Her kan du virkelig mærke den høje opløsning fra 19K dpi sensoren i bunden.

Så til trods for, at den af mange grunde ikke vil være mit valg, kan jeg uden rysten på hånden give den en klar anbefaling til dig, der ønsker en allround mus. En allround model, der vel at mærke også klarer al det gaming, du har behov for.

At den ikke får rungende topkarakter, skyldes kun prisen. For 1.349 kroner er immervæk mange penge for en pc-mus uanset hvor mange smarte blinkende lamper, den har.


Loading ikon