Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-firma fortsætter opkøbstogt / Instagram tester ny indstilling inspireret af Twitter / Database om danske EU-udbud gøres frit tilgængelig

Dansk it-firma fortsætter opkøbstogt. Instagram tester ny indstilling inspireret af Twitter. Database om danske EU-udbud gøres frit tilgængelig.

Godmorgen folkens.

Jeg håber, I har fået nok søvn, at kaffen er god og at I er klar til ugens strabadser.

Det er mandag 12. september og atter tid til Computerworlds morgen-briefing.

For første gang i formatets historie er det mig, Qëndrim Fazliu, som er din kaptajn og har til opgave at få dig sikkert i havn med dagens første nyhedsopdatering.

Vi begynder morgenen med en nyhed om den danske it-virksomhed Microdata, der har foretaget sit andet opkøb på blot få måneder.

Dansk it-firma fortsætter opkøbstogt

It-virksomheden Microdata har opkøbt den danske virksomhed Skan-Data.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Microdata oplyste i foråret, at de gik på opkøbstogt, da de i maj opkøbte danske AV-virksomhed 1stLevel og proklamerede, at virksomheden med kapitalfonden Vækstpartner Kapital i ryggen, har lagt en strategi omkring opkøb af små og mellemstore outsourcing-selskaber.

Microdatas administrerende direktør, André Dommer, forklarede dengang, at Microdata skal runde 100 millioner kroner i omsætning inden for tre til fem år.

Opkøbet af Skan-Data, der har hovedsæde i Jylland, er på linje med Microdatas ambitionen om at opkøbe mindre firmaer, der fordeler sig bredt geografisk i Danmark for at komme tættere på kunderne, lyder det i meddelelsen.

Instagram tester ny indstilling inspireret af Twitter

Det Meta-ejede sociale medie Instagram tester i øjeblikket en ny repost-knap, der er inspireret af Twitters retweet-knap. Dermed vil Instagram give deres brugere mulighed for at dele andres opslag, reels og andet.

Det bekræfter det sociale medie til TechCrunch.

Instagrams repost-knap er endnu ikke bredt tilgængelig, men bliver testet blandt nogle få udvalgte brugere af det sociale medie.

Konceptet med at dele stories på Instagram er dog ikke nyt. Men det har førhen krævet, at opslagene blev delt via stories eller via direkte beskeder. Den nye funktion vil nu gøre det muligt at dele opslag i feedet uden at tage et screenshot af det ønskede opslag.

Database om danske EU-udbud gøres frit tilgængelig

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har siden 2017 opbygget en database med detaljeret information om danske EU-udbud. Og nu skal alle interesserede have adgang til databasen.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Dermed får virksomheder mulighed for at se på tidligere udbud og blive i bedre stand til at vurdere markedet, og hvad der er interessant at byde på.

For ordregiverne giver det mulighed for at se på, hvilke aktører der er på markedet, og hvordan andre offentlige myndigheder har udført lignende udbud.

Databasen indeholder oplysninger fra august 2017 til og med 2020, som alle er kvalitetssikret i styrelsen.

NASA øjner ny mulighed for opsendelse i slut-september efter flere mislykkede forsøg

Det amerikanske rumagentur NASA har udvalgt 23. og 27. september som to nye datoer, hvor det muligvis vil blive forsøgt at opsende af den store ubemandede Space Launch System-raket mod månen, som led i den såkaldte Artemis-mission.

Det skriver CNN.

Opsendelsen har været forsøgt flere gange, men er endnu ikke lykkes af flere forskellige årsager.

Før en mulig raketopsendelse skal rumagenturet dog have løst problemerne med måneraketten, der flere gange har været skyld i udsættelser af opsendelsen.

Ved det seneste forsøg, opdagede man under optankningen af den store måneraket en stor lækage af flydende brint. Ingeniører fra NASA forsøgte at løse problemet, men efter flere fejlslagne forsøg blev opsendelsen altså droppet.