Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Ugen i tech: Her kommer Danmarks nye batteribytte-station til elbiler til at stå / Denne mobil kan tage fotos med massive 200 megapixels / Renault vil splittes op: Nyt fransk selskab skal stille op mod Tesla

Her kommer Danmarks nye batteribytte-station til elbiler til at stå

Den kinesiske elbilsproducent Nio er inden længe klar med den første batteribytte-station til sine elbiler.

Selskabet oplyser, at arbejdet med at bygge Danmarks første station er i gang i Slagelse og at man til efteråret vil være klar til at tage imod selskabets kommende debutmodel på det danske marked: Nio ET7.

Stationen bliver dog et af de første blandt mange nye i de kommende år, lyder det.

Systemet er skabt til at kunne skifte batterier på selskabets bilmodeller på under fem minutter.

For Nio-ejere vil batteriet være tilgængeligt via et leasing-system, hvori kapaciteter på 75, 100 og snart 150 kWh indgår.

Med det største batteri ombord lover Nio ET7 en rækkevidde på op imod 1.000 kilometer.

Batteribytte-stationer har tidligere været forsøgt i landet for omkring ti år siden, med det nu kuldsejlede ’Better Place’ projekt.

Denne mobil kan tage fotos med massive 200 megapixels

Motorolas nye toptelefon, Edge 30 Ultra, er ude og med denne leverer mobilproducenten en hidtil uset overflod af megapixels.

Man kan allerede ane det på bagsiden, at et af moduler rager ud over det sædvanlige, ved at være langt større end det supplerende vidvinkel og tele-modul, selvom de begge leverer allerede fine 50 megapixels.

Her diskes altså med et 200 megapixel model, som ud over at levere filer, der også kan anvende optisk stabilisering, til at give skarpere billeder, selv hvis der rystes på hånden.

Hvis det ikke er nok til at fylde de op til 512 gigabyte lager, kan det gøres på ingen tid ved at slå 8K-videooptagelse til.

De mange data og den daglige app-drift sikres af nyeste og stærke Qualcomm-chip, en Snapdragon 8+ Gen 1. Denne fødes af et 4.610 mAh batteri, som igen fødes af en superstærk 125 watts oplader.

Skærmen på herligheden strækker sig over 6,67 tommer, der kan opdateres ved livlige 144 Hz.

Motorola Edge 30 Ultra debuterer ved 6.699 kroner og ledsages af to billigere alternativer, Edge 30 Fusion og Edge 30 Neo til priser på henholdsvis 4.499 og 2.999 kroner.

Renault vil splittes op: Nyt fransk selskab skal stille op mod Tesla

En ny europæisk elbils-producent er på nippet til at se dagens lys.

Den franske bilproducent Renault forhandler i øjeblikket med kinesiske gruppe Geely (der i dag ejer blandt andre Volvo og Polestar) og andre investorer om en opsplitning af selskabet i en fossil- og en eldreven afdeling.

Det skriver nyhedsmediet Reuters.

Opsplitninger er ifølge mediet planlagt til efteråret og vil munde i et nyt selskab, baseret på Renaults ’Ampère’ afdeling, som udelukkende vil bygge elbiler.

Ambitionen er, at det nye selskab vil kunne konkurrere mod populære elbiler såsom Tesla og beskæftige 10.000 medarbejdere i en virksomhed, som skal børsnoteres allerede inden udgangen af 2023.

Det nye elbil-selskab vil have Renault som primær investor, lyder det.

Imens vil det fossile-drevne selskab står til at blive delt med 40 procent til Renault, 40 Pct til Geely samt 20 procent til et unavngivet olie-selskab.