Artikel top billede

Google lukker afdeling og dropper hardware-produkt

Havde du set frem til den næste Pixelbook, har jeg dårlige nyheder, og hvis du arbejder i Pixelbook-afdelingen, har jeg værre nyheder.

Google har droppet produktionen af den næste version af den bærbare computerserie Pixelbook, og samtidige lukker tech-giganten afdelingen, som producerer dem.

Enheden var ellers langt i udvikling og forventedes at komme på markedet næste år.

Det skriver The Verge.

Projektet er blevet skåret som et led i Googles omkostningsbesparelser som følge af den ustabile økonomi, skriver mediet.

Det er ellers lidt af en kovending. Tidligere på årets fortalte Googles hardwarechef Rick Osterloh til The Verge, at "vi kommer til at lave Pixelbooks i fremtiden."

Det har tidligere været meldt ud fra Google, at Google skal til at spare og vil ansætte færre resten af året og vil skære på nogle projekter.

"I nogle tilfælde betyder det at konsolidere, hvor investeringer overlapper og strømline processer," har Sundar Pichai, Googles administrerende direktør, tidligere skrevet i et notat. Og han fortsatte:

"I andre tilfælde betyder det at sætte udviklingen på pause og genudrulle ressourcer til højere prioriterede områder."

Pixelbook er nu blevet offer for den nye strategi.

Det vides ikke konkret, hvor mange af de ansatte i afdelingen, der afskediges. Google ønsker ikke konkret at kommentere personale oplysninger eller fremtidige produktplaner over for The Verge.

"Med hensyn til vores folk, i tider, hvor vi skifter prioriteter, arbejder vi på at flytte teammedlemmer på tværs af enheder og tjenester," Laura Breen, en kommunikationschef hos Google til mediet.

Vil skære ned

Det kom frem tilbage i juli, at Google ville tilslutte sig andre tech-giganter som Microsoft og Apple i at drosle ned på ansættelser.

I en e-mail, der blev sendt til medarbejderne, skrev Sundar Pichai, at Google ville "sænke tempoet i ansættelsen resten af ​​året."

Det stod klart fra mailen, at der for alvor i økonomisk usikre tider vil blive prioriteret benhårdt internt i Google.

"Fremover skal vi være mere iværksætterorienterede, arbejde med større hast, skarpere fokus og mere sult, end vi har vist på solrige dage. I nogle tilfælde betyder det konsolidering, hvor investeringer overlapper hinanden, og strømlining af processer. I andre tilfælde betyder det, at man standser udrulningen og genudsender ressourcer til områder med højere prioritet," lyder beskeden fra Sundar Pichai.

Omkring 10.000 nye medarbejdere blev ansat hos Google i løbet af andet kvartal.

Ved udgangen af marts rapporterede moderselskabet Alphabet om samlet 163.906 ansatte, en stigning på 17 procent fra året før.