Artikel top billede

(Foto: Lunar)

Lunar taber næsten en halv milliard kroner på seks måneder

På trods af omsætningsfremgang har Lunar tabt 486,7 millioner kroner i løbet af årets første seks måneder, hvor selskabet også har øget medarbejderstaben med 200 personer. Lunar kan samtidig oplyse, at det har rejst til 212 millioner kroner i frisk kapital.

Den danske app-bank Lunar kommer ud af årets første seks måneder med et bragende underskud på 486,7 millioner kroner.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Underskuddet skyldes blandt andet, at bankens udgifter til medarbejdere og administration er steget markant fra 159,5 millioner kroner til 496,7 millioner.

Helt konkret betyder det også, at Lunar, der har knap 600 ansatte, i løbet af årets første halve år har øget antallet af medarbejdere med 200 personer.

Indtægterne stiger

Lunars indtæger er dog også steget betydeligt sammenlignet med samme periode sidste året før.

Således stiger selskabet nettorente- og gebyrindtægterne til 89,38 millioner kroner fra 14,57 millioner kroner i fjor, og derudover har Lunar rundet 500.000 kunder på det danske marked.

”Vi er tilfredse med udviklingen i Lunar, hvor vi oplever markant stigning i indtægterne og nye kunder. Vi er nu i et helt andet marked med høj inflation og stigende renter. Det stiller et krav til vækstvirksomheder som Lunar om at øge indtægterne hurtigere end hidtil, og særligt på den baggrund, er vi tilfredse med selskabets udvikling,” siger Ken Villum Klausen, stifter og administrerende direktør for Lunar, ifølge pressemeddelelsen.

Henter ny kapital

Lunar kan samtidig annoncere, at selskabet netop har fået rejst 212 millioner kroner i hvad selskabet beskriver som et svært kapitalmarked, der er præget høj inflation og rentestigninger.

Ifølge Lunar vil man geninvesteringen af den ny tilførte kapital have et større fokus på at øge omsætning end tidligere.

”Vi er tilfredse med at rejse mere end 200 millioner kroner i et meget svært marked, som i dag har helt andre krav til, hvad pengene skal bruges til for et selskab som Lunar. Vi har et øget fokus på at få vores store vækst igennem de seneste år til hurtigere at afspejle sig i vores indtjening. Vi vil fortsætte med vores nordiske ekspansion og udvikle nye løsninger, der giver en bedre digital bankoplevelse til både virksomheder og privatkunder”, siger Ken Villum Klausen ifølge pressemeddelelsen.