Artikel top billede

(Foto: Computerworld/Google Maps)

Her rykker it-arbejdspladserne hen: Disse 10 amerikanske byer buldrer frem på it-området - så meget kan du tjene

10 amerikanske byer buldrer frem, når det gælder it-arbejdspladser uden for Silicon Valley. Se her, hvor høj gennemsnitslønnen i tech-branchen er i de pågældende byer.

Også i USA er der stor efterspørgsel efter kvalificeret it-arbejdskraft, og der findes ikke mange store selskaber, der ikke i en eller anden udstrækning er på udkig efter it-folk.

Det gælder også selskaber uden for den traditionelle it-sektor, da industrier af enhver art i dag er i fuld gang med at blive digitaliseret.

Udviklingen betyder, at karriere-mulighederne for de it-profesionelle nu for alvor er begyndt at sprede sig ud over landet og væk fra de klassiske it-hot spots i San Francisco-, New York-, Seattle- og Los Angeles-områderne.

Ifølge nye tal fra Dice gælder det især 10 specifikke byer, hvor antallet af ledige it-job er eksploderet i den seneste tid i en grad, der gør dem til de hurtigst voksende lokationer for it-job i USA for tiden.

Her kommer listen udarbejdet af vores søstermedie CIO.com.

1) Orlando, Florida

Antallet af opslåede it-job med en stigning på 111 procent er blevet mere end fordoblet alene i det seneste år i den solbeskinnede by Orlando.

Byen er ellers i USA mest kendt for at være en magnet for pensionister og turister - men er altså langsomt ved også at blive en tech-metropol.

Orlando har en del universiteter og andre højere læreanstalter, og store it-selskaber som Apple, Oracle, Veritas, AMD og Electronic Arts har alle større kontorer i området.

Gennemsnitsløn i it-branchen er 88.598 dollar om året. Det svarer til en månedsløn på omkring 58.000 kroner.

2) Miami, Florida

Knap 400 kilometer syd for Orlando finder vi Miami, hvor antallet af it-jobopslag er blevet fordoblet med en stigning på 104 procent i forhold til i fjor.

Det er resultatet af en fokuseret satsning med titlen “Silicon Beach,” som byen har sat i gang med borgmester Francis Suarez i spidsen. Satsningen sigter efter at få både it-folk og tech-selskaber til byen.

Især beskæftiger it-selskaber som Dell, Accenture og UKG mange it-folk.

Der er i Miami især stor efterspørgsel efter software-udviklere, it-ingeniører, projektledere og it-arkitekter.

Den høje efterspørgsel har i snit presset lønningerne i vejret med 11 procent over det seneste år. Gennemsnitslønnen ligger på nu 92.000 dollar om året. Det svarer til 60.000 kroner om måneden.

3) Detroit, Michigan

I det nordlige USA finder vi den gamle bilby Detroit, der i mange år har været en skygge af sig selv i forhold til byens storhedstid som en af verdens største bil-byer.

Under corona-pandemien begyndte mange amerikanere, der er født i byen, at vende tilbage for at bosætte sig. Husene er billige, og med gode fibermuligheder er det muligt at arbejde på distancen for mange it-folk.

Byen forventer tilgang af 1.800 nye it-job i år. I alt er antallet af it-jobopslag steget med 90 procent i det seneste år, hvor selskaber som Google, Twitter, LinkedIn, Microsoft og Amazon alle har åbnet kontorer i byen.

Gennemsnitsløn i tech-branchen: 99.376 dollar = 65.000 kroner om måneden.

4) Irvine, Californien

Lige syd for Los Angeles finder vi Irvine, hvor antallet af it-jobopslag i det seneste års tid er steget med 89 procent.

Og udviklingen kommer til at fortsætte, for Amazon er i gang med at udvide med yderligere 800 it-arbejdspladser i byen, mens Apple netop har underskrevet lejekontrakt på et bygningskompleks.

5) Houston, Texas

Olie-byen Houston er for alvor på vej frem og er godt i gang med at etablere sig som en rival til Dells hjemby, Austin, der ellers typisk bliver regnet for at være tech-hovedbyen i Texas.

Antallet af it-relaterede job-opslag i byen er vokset med 83 procent i det seneste år.

Houston har blandt andet åbnet et stort innovations-campus samt et særligt væksthus for tech-iværksættere. Målet er at opdyrke it-talenter.

Tech-selskaber som Siemens, ServiceNow og Optum har større kontorer i byen, hvor it-gennemsnitslønnen er 100.341 dollar om året = 65.000 kroner om måneden.

6) San Antonio, Texas

Godt 300 kilometer vest for Houston finder vi San Antonio, der er på størrelse med København. Antallet af it-jobopslag er i det seneste år steget med 80 procent.

Central for byens tech-udvikling er innovations-byen Tech Port, som anvendes til et hav af formål.

Byen rummer afdelinger af Amazon, Huli, IBM, Cisco, Oracle, Apple og ServiceNow.

It-gennemsnitslønnen ligger på 81.870 dollar om året = cirka 53.000 kroner om året.

7) Portland, Oregon

Portland ligger knap 300 kilometer stik syd for Microsoft og Amazons hjemby, Seattle, i det nordvestlige USA.

Byen betegner sig selv som en central del af den såkaldte ‘Silicon Forest.’ Byen har en lang tech-historie som hjemsted for Epson, Xerox, Hewlett-Packard og Intel gennem alle de år, hvor it- og tech har eksisteret.

I det seneste år er antallet af ledige it-job steget med 76 procent. Gennemsnitslønnen i branchen er 107.185 dollar om året. Det svarer til omkring 70.000 kroner om måneden.

8) Tampa, Florida

På vestsiden af halvøen Florida finder vi Tampa, der af Forbes er blevet udråbt til at være ‘No 1 emerging tech city’ i USA, og antallet af it-jobopslag er steget med 71 procent i løbet af det seneste år.

I de kommende år ventes der at blive etableret 2.000 nye it-stillinger i byen, som i dag er hjemsted for 25 procent af alle tech-job i Florida.

I de senere år har selskaber som Google, Apple, IBM, Wipro, Oracle, Microsoft, Dell og Salesforce åbnet kontorer i byen.

Gennemsnitslønnen for en tech-ansat er 97.000 dollar om året = 63.000 kroner om måneden.

9) Phoenix, Arizona

Phoenix ligger ørken-staten Arizona ikke så langt fra den mexicanske grænse, og byen kalder sig da også for ‘Silicon Desert’ efter en hastig fremmarch som hotspot inden for især telekommunikation, elektronik og rumfart.

Ikke mindst de lave leveomkostninger er attrative for mange, da det er omkring en tredjedel billigere at bo og leve her end i Los Angeles ikke langt derfra.

Phoenix er USA’s femtestørste datacenter-by - blandt andet fordi byen tilbyder billig strøm og et stort netværk af colocation-muligheder og lignende.

Antallet af job-opslag er steget med 69 procent i løbet af det seneste år. En tech-ansat får i gennemsnit en årsløn på 91.105 dollar. Det svarer til en månedsløn på omkring 59.000 kroner.

10) Charlotte, North Carolina

Hovedbyen i delstaten North Carolina, Charlotte, regnes for at være USA’s ‘tech hub of the south.’

Antallet af it-jobopslag er steget med 65 procent i det seneste års tid.

Ikke mindst finanssektoren står stærkt i byen, hvor store selskaber som Axios, Cisco, LendingTree, Red Ventures og AvidXChange har kontorer.

Især er der efterspørgsel efter netværksfolk, it-arkitekter, software-udviklere, web-udviklere og it-sikkerhedsfolk.

Gennemsnitslønnen for tech-branchen er i byen 100.691 dollar om året. Det svarer til omkring 66.000 kroner om måneden.