Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Napster-bagmand klar med nyt P2P-selskab

Shawn Fanning, som grundlagde Napster, vil nu gøre det muligt for tjenestens efterfølgere at forvandle sig til legitime forretninger. En ny fingeraftryksteknologi skal kunne anvendes til at opkræve penge i fildelingsnetværkene. De sidstnævnte er dog skeptiske.

Shawn Fanning, som stod bag teknologien bag det første stort udbredte fildelingsnetværk Napster, har startet ny virksomhed. Det skriver Cnet.

Med cirka 60 millioner kroner i venturekapital samt mindst et af de store pladeselskaber i ryggen har han startet selskabet Snocap, som vil forsøge at gøre fildeling til en stueren forretning.

En af grundteknologierne I Snocap bliver en ny type "fingeraftryksteknologi" fra Philips, som identificerer et stykke musik baseret på dets unikke lyd-karakteristika.

Dette aftryk matches så med et sæt brugerregler fra ophavsretshaverne, og gør det muligt at opkræve betaling for brugen.

Snocap vil dog ikke selv distribuere musik, men vil stå som det teknologiske bindeled mellem eksempelvis fildelingstjenester og musikbranchen.

Aftale med stort pladeselskab

Universal Music Group tror på ideen og er allerede i gang med at lægge hele sit musikkatalog ind i Snocaps databaser. Selskabet forhandler med andre pladeselskaber, skriver nyhedstjenesten.

Samtidig mener Shawn Fanning, at det vil være muligt på legal vis at udnytte en af de egenskaber, som gjorde Napster så populær, nemlig at brugerne deler indhold, som pladeselskaberne ikke stiller til rådighed. Eksempelvis piratoptagelser og sjældne, ældre plader, som ikke længere er i handlen.

Snocap vil gøre det muligt for ophavsrettighedshaverne til denne type musik at identificere deres materiale i strømmen og dermed få en chance for at tjene på også de uautoriserede udgivelser.

Selv om en fildelingstjeneste, Mashboxx, har meddelt, at man vil alliere sig med Snocap, er en del andre skeptiske. Eksempelvis mener Michael Weiss fra selskabet bag fildelingstjenesten Morpheus, at Snocap teknologisk set er et tilbageskridt til den centrale servermodel man kendte fra den oprindelige Napster, skriver Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere