Artikel top billede

MitID-hack kan skabe særligt store problemer for 350.000 brugere

Tusindvis af MitID-brugere, der anvender nøglevisere eller sms-login, er særligt sårbare over for et nyt MitID-hack, som blev afsløret i sidste uge.

De 350.000 danskere, der logger ind på MitID via nøglevisere eller via sms-koder i stedet for en smartphone-app, er særligt sårbare over for et nyt hack.

Det skriver it-mediet Version2.

Problemet kan opstå, fordi MitID er indstillet til at blokere nøgleviseren, hvis der i løbet af en periode på tre timer bliver foretaget ni forkerte loginforsøg.

I så fald skal de pågældende brugere møde fysisk op på borgerservice for at få en ny nøgleviser, skriver Version2.

Mediet har tidligere beskrevet, hvordan det med en simpel bid kode har været muligt at gætte sig frem til tusindvis af MitID-brugere og derefter blokere for deres adgang.

Digitaliseringsstyrelsen har efterfølgende meddelt, at man vil justere på sikkerheden.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”