Artikel top billede

(Foto: © European Union 2018 - Source : EP / Mathieu CUGNOT)

Europa-Parlamentet ramt af stort cyberangreb: Russisk hackergruppe tager ansvaret

Europa-Parlamentet blev onsdag udsat for et ondsindet cyber-angreb. Berygtet russisk hacker-gruppe har taget ansvaret.

Europa-Parlamentet blev onsdag eftermiddag ramt af et massivt cyberangreb få timer efter, at de europæiske parlamentarikere havde erklæret Rusland statssponsor af terror.

Formanden for Europa-Parlamentet, maltesiske Roberta Metsola, beskrev angrebet som "et sofistikeret cyberangreb."

"Europa-Parlamentet er under et sofistikeret cyber-angreb. En pro-Kreml gruppe har påtaget sig ansvaret," skriver hun på Twitter og fortsætter:

"Vores it-eksperter skubber tilbage mod det (cyber-angrebet, red.) og beskytter vores systemer. Dette er kun få timer efter, vi erklærede Rusland som statssponsor af terror."

Angrebet betød, at Europa-Parlamentets hjemmeside blev slået omkuld og var offline i noget tid.

Eva Kaili, der er næstformand for parlamentet oplyser, at angrebet kun betød problemer med at tilgå hjemmesiden udefra, men at der ikke var sket yderligere skade.

Den russiske hackergruppe kendt som Killnet påtog sig ansvaret på gruppens Telegram-kanal, skriver Bloomberg.

I beskeden på Telegram opfordrer gruppen sine følgere til at overbelaste parlamentets hjemmeside med uønsket netværkstrafik. Det, der bedre er kendt som et DDos-angreb.

Killnet har været involveret i en serie af cyber-angreb i de seneste par måneder rettet mod vestlige mål. De har blandt andet påtaget sig ansvaret for angreb mod amerikanske flyselskabers hjemmesider, som de har lagt ned.