Artikel top billede

Software-fejl i autoværn sendte Morten Nikolajsen direkte mod den modkørende trafik på Storebæltsbroen

En software-fejl i det mobile autoværn på Storebæltsbroen kunne være endt fatalt for bilisten Morten Nikolajsen. Fejlen er nu rettet, lover Sund & Bælt-direktør.

En softwarefejl på et anlæg på Storebæltsbroen kunne have ledt til en sammenstødsulykke, da det mobile autoværn pludselig ledte kørslen i højre side ind mod trafikken i venstre side af kørebanen.

Storebæltsbroen er udstyret med et mobilt autoværn, der hurtigt kan sende trafikken i den modsatte vejbane, når der eksempelvis er vejarbejde eller ulykker på broen.

Det skriver TV2 Øst.

Når det sker bliver den ensrettede trafik mod både vest og øst til én dobbeltrettet vejbane.

Bilisten Morten Nikolajsen var onsdag klokken 13.20 på vej mod Sjælland. Efter han passerede Sprogø, nåede han til borens mobile autoværn, der spærrede vejen for ham.

Han stoppede op, men endte alligevel med at følge vejens forløb, mod den modsatte vejbane.

Men her var trafikken ikke blevet stømlignet, og Morten Nikolajsen var nu på vej direkte mod de modkørende bilister, der kom med mortorvejs-fart.

Der skete heldigvis ikke noget med Morten Nikolajsen eller andre bilister, og Sund & Bælt har indlets en undersøgelse af hændelsen.

Ifølge Sund & Bælts foreløbige undersøgelser opstod hændelsen på baggrund af en fejl i det såkaldte SRO-anlæg (Styring, Regulering og Overvågning) på broen, som styrer overledningen af trafik mellem de nordlige og sydlige spor.

"Vi havde en softwareopdatering i går. Den resulterede i, at der kom en fejlmelding ud til overledningen. Det er en fejl, der ikke må kunne ske," siger Bjarne Jørgensen direktør for drift og vedligehold til TV2 Øst.

Bro-selskabet har ikke observeret det ved tidligere softwareopdateringer, siger direktøren deusden. Systemet har været i brug "de sidste par år", fortæller han.

Fejlen er nu rettet, og kommer derfor ikke til at ske igen lover han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere