Bilsalg drøner derudad på nettet

Danskerne køber flere biler, og især brugte biler købes på nettet. Det voksende digitale bilsalg har pustet liv i markedet for bannerannoncer og skæpper godt i kassen hos firmaerne Autocom og Bilbasen, der begge kommer ud af 2004 med store millionoverskud.

Salget af brugte biler over nettet er ikke bare en god forretning for de private danskere, som gerne vil have en god pris for deres gamle bil.

Også de firmaer, som står bag netstederne, hvor kontakten formidles, lever godt af danske bilisters udbredte brug af internettet.

Det kan godt være, at inspirationen findes i bilblade, men selve handlen foretages ofte online.

- Man vælger netmediet, når man har taget en beslutning om, hvilken bil man vil have, siger Mogens Sejer Iversen, direktør for Bilbasen, en side hvor private kan sælge og købe brugte biler.

Den efterhånden syv år gamle hjemmeside har 13.000 flere biler til salg end bare for et år siden, og direktøren forventer, at overskuddet i 2004 bliver større end sidste års superresultat på fem millioner kroner.

Satser på udlandet

Også hos den fynske net-bilauktion Autocom tænker man stort, for firmaet forventer at tjene over to millioner kroner efter skat i år.

Modsat Bilbasen fokuserer Autocom ikke på at formidle kontakten mellem private bilsælgere og -købere.

I stedet har selskabet skabt en hjemmeside, der fungerer ved at bilforhandlere over hele Danmark byder hinanden op, når en privat sætter bilen til salg.

- Sælger slipper for at køre rundt med hatten i hånden, og forhandlerne får et større udvalg af brugte biler at vælge imellem. De kan købe mere målrettet, forklarer informationsmedarbejder Jeppe Lykke Hansen fra Autocom.

Selskabet er også til stede i udlandet, hvor en stor del af væksten fremover skal komme fra. Autocom har 40 ansatte og forventer at fordoble det antal i løbet af næste år.

- Grænsen er slet ikke nået endnu. Vores mål er europæisk ekspansion, men der er stadig plads til vækst herhjemme, siger Jeppe Lykke Hansen.

Tjener på bannere

Mens Autocom tjener sine penge på at få et beløb, hver eneste gang et bilsalg formidles, kommer pengene et andet sted fra hos konkurrenten Bilbasen.

- Vores primære indtægt er faktisk bannersalg. Det vokser, og det er mange overraskede over. Men det handler om at have en god kontaktpris. Det skal være billigt for bilforhandlerne at ramme mange, fortæller Mogens Sejer Iversen.

Han mener dog, at der på et tidspunkt vil være et naturligt loft for antallet af bilforhandlere og biler til salg på nettet. Derfor ser Bilbasen på nye muligheder for vækst.

- Vi er syv gange større end den næststørste dedikerede bilside (Bilzonen, red.). Men vi hviler ikke på laurbærrene. Det gælder om at videreudvikle, og vi satser derfor på at vokse inden for biltilbehør, siger Mogens Sejer Iversen.

Det er ikke kun brugtbilsalget, der stiger. En nylig opgørelse fra Jyske Bank viser, at antallet af solgte biler i Danmark runder de 120.000 inden nytår ? en stigning på 24 procent siden sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere