Commodore på vej mod genoplivning

Det klassiske computer-varemærke Commodore kan være på vej mod en genoplivning, efter at en amerikansk digital musikdistributør har købt navnet for omkring 184 millioner kroner. Sælger er Tulip Computers, der tidligere har solgt Amiga-navnet fra.

Endnu et firma vil nu forsøge at tjene penge på navnet Commodore, som i computerkredse formentligt stadig kan vække varme følelser rundt omkring.

Yeahronimo Media Ventures, en amerikanske distributør af digital musik, har netop købt navnet af Tulip Computers for cirka 184 millioner kroner, og det amerikanske selskab vil bruge Commodore-varemærket til at udvikle et nyt underholdningskoncept.

Samtidig er firmaet ikke afvisende over for at skabe en ny serie af Commodore-computere.

Tulip Computers købte Commodore-navnet i 1997, men har siden solgt Amiga-navnet fra. Amigaen var en populær serie af computere, som igennem slutningen af 1980erne og i begyndelsen af 1990erne vandt stort indpas i danske hjem.

Salget af Commodore-navnet kommer kort tid efter, at hollandske Tulip lancerede en emulator af den populære Commodore 64-computer. Emulatoren er en lille kompakt enhed med et joystick, der kan sluttes direkte til tv'et, så man kan spille gamle Commodore 64-spil.

Commodore 64 blev lanceret i 1982 og var en af de første hjemme-pc'er, som menigmand havde råd til. Den gik hen og blev det mest sælgende computersystem nogensinde.

Maskinen blev senere fulgt op af Amiga-computeren med stor succes.

Tulip Computers har brugt Commodore-navnet til at lancere en række produkter som USB-nøgleringe og digitale musikafspillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere