Kaotisk dansk projekt koster IBM dyrt

IBM-selskabet Organisator er løbet ind i voldsomme problemer i forbindelse med leveringen af et nyt medlemssystem til fagforbundet Træ, Industri og Byg (TIB). Alene i de seneste tre måneder har projektet kostet fem millioner kroner i tab - og nu overvejes fyringer.

Leveringen af et nyt medlemskartotek og et kontingentsystem til fagforbundet Træ, Industri og Byg (TIB) og tilhørende a-kasser har været en for stor mundfuld for IBM-selskabet Organisator.

Projektet, der går under navnet Kontiki, har overskredet tidsfristen med flere længder, og det er gået ud over kundens tålmodighed og ikke mindst Organisators indtjening.

Kontiki skulle være færdigleveret for halvandet år siden, men er stadig forsinket.

- Projektet er mere end fordoblet i forhold til det estimerede tidsforbrug, så derfor er der ikke noget at sige til, at det koster dem penge. Det har jeg da også fået bekræftet, når jeg fra tid til anden har siddet i møde med selskabet, hvor de gentagne gange har beklaget, at projektet endnu ikke er landet, siger hovedkasserer Aage Haagen fra TIB.

Det tidligere Mærsk Data-ejede Organisator havde i 2003 en omsætning på knap 148 millioner kroner og et overskud på otte millioner kroner. Ifølge en kilde tæt på virksomheden ser det ud til, at overskuddet for 2004 er pist væk hovedsageligt på grund af massive tab på et eneste projekt.

Leveret til fast pris
TIB har oprindeligt købt projektet til en fast pris på cirka 10 millioner kroner plus moms, men det er siden hævet til godt 13 millioner kroner på grund af bestilte tillægsydelser.

Til gengæld er kontingentsystemet blevet hægtet af, og Aage Haagen tror, at projektet ville være endnu mere forsinket, hvis det skulle være etableret i sin helhed.

- Vi kan naturligvis ikke være tilfreds med, at Organisator underdimensionerer et projekt i den her størrelsesorden. Slet ikke. Vi bliver til grin tidsmæssigt over for vores egne brugere og beslutningstagere, fordi det aldrig bliver færdigt til de tidspunkter, vi aftaler med dem, siger Aage Haagen.

Flere revideringer af projektet har blot ført til nye forsinkelser.

Fem millioner tabt på et kvartal
Organisator har angiveligt som følge af det øgede tidsforbrug måttet afskrive omkring fem millioner kroner på Kontiki-projektet alene for de seneste tre måneder.

- Det lyder realistisk for det seneste kvartal, men jeg tror ikke, det kan gøre det totalt set, påpeger Aage Haagen.

Kontiki-projektet skal gennem de seneste to år have været ledet af Organisators egen administrerende direktør, Olav Holst, der på trods af seks fejlslagne prøvekonverteringer ikke har hentet hjælp udefra til at få rettet de tekniske vanskeligheder.

Fyringer overvejes
Nu lader det i stedet til, at det direktør-ledede projekt kommer til at koste hoveder længere nede i organisationen, da en fyringsrunde overvejes for at dæmme op for den skrumpende indtjening.

Hverken hos Organisators ledelse eller hos ejeren IBM ønsker man dog at kommentere oplysningerne, og karakteriserer dem som rygter.

- Det er vores politik ikke at kommentere rygter, siger Rikke Ploug Niemann, der er IBM's nordiske pr-chef for IBM Business Consulting Services.

Hos TIB afventer man dog stadig på, at Kontiki-projektet kan afsluttes. Aage Haagen giver dog Organisator-folkene den ros, at de har vist god vilje til at få løst problemerne og få gennemført projektet.

- De har bare ikke været i stand til at efterleve egne estimater, konkluderer TIB's hovedkasserer.

Organisator blev solgt af Mærsk Data til IBM i sommeren 2004.

Selskabet er udsprunget af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed, K-D Data, der blev købt af Mærsk i 1999. Organisator leverer IT brancheløsninger til alle typer organisationer i foreningsdanmark.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.