Kaotisk dansk projekt koster IBM dyrt

IBM-selskabet Organisator er løbet ind i voldsomme problemer i forbindelse med leveringen af et nyt medlemssystem til fagforbundet Træ, Industri og Byg (TIB). Alene i de seneste tre måneder har projektet kostet fem millioner kroner i tab - og nu overvejes fyringer.

Leveringen af et nyt medlemskartotek og et kontingentsystem til fagforbundet Træ, Industri og Byg (TIB) og tilhørende a-kasser har været en for stor mundfuld for IBM-selskabet Organisator.

Projektet, der går under navnet Kontiki, har overskredet tidsfristen med flere længder, og det er gået ud over kundens tålmodighed og ikke mindst Organisators indtjening.

Kontiki skulle være færdigleveret for halvandet år siden, men er stadig forsinket.

- Projektet er mere end fordoblet i forhold til det estimerede tidsforbrug, så derfor er der ikke noget at sige til, at det koster dem penge. Det har jeg da også fået bekræftet, når jeg fra tid til anden har siddet i møde med selskabet, hvor de gentagne gange har beklaget, at projektet endnu ikke er landet, siger hovedkasserer Aage Haagen fra TIB.

Det tidligere Mærsk Data-ejede Organisator havde i 2003 en omsætning på knap 148 millioner kroner og et overskud på otte millioner kroner. Ifølge en kilde tæt på virksomheden ser det ud til, at overskuddet for 2004 er pist væk hovedsageligt på grund af massive tab på et eneste projekt.

Leveret til fast pris
TIB har oprindeligt købt projektet til en fast pris på cirka 10 millioner kroner plus moms, men det er siden hævet til godt 13 millioner kroner på grund af bestilte tillægsydelser.

Til gengæld er kontingentsystemet blevet hægtet af, og Aage Haagen tror, at projektet ville være endnu mere forsinket, hvis det skulle være etableret i sin helhed.

- Vi kan naturligvis ikke være tilfreds med, at Organisator underdimensionerer et projekt i den her størrelsesorden. Slet ikke. Vi bliver til grin tidsmæssigt over for vores egne brugere og beslutningstagere, fordi det aldrig bliver færdigt til de tidspunkter, vi aftaler med dem, siger Aage Haagen.

Flere revideringer af projektet har blot ført til nye forsinkelser.

Fem millioner tabt på et kvartal
Organisator har angiveligt som følge af det øgede tidsforbrug måttet afskrive omkring fem millioner kroner på Kontiki-projektet alene for de seneste tre måneder.

- Det lyder realistisk for det seneste kvartal, men jeg tror ikke, det kan gøre det totalt set, påpeger Aage Haagen.

Kontiki-projektet skal gennem de seneste to år have været ledet af Organisators egen administrerende direktør, Olav Holst, der på trods af seks fejlslagne prøvekonverteringer ikke har hentet hjælp udefra til at få rettet de tekniske vanskeligheder.

Fyringer overvejes
Nu lader det i stedet til, at det direktør-ledede projekt kommer til at koste hoveder længere nede i organisationen, da en fyringsrunde overvejes for at dæmme op for den skrumpende indtjening.

Hverken hos Organisators ledelse eller hos ejeren IBM ønsker man dog at kommentere oplysningerne, og karakteriserer dem som rygter.

- Det er vores politik ikke at kommentere rygter, siger Rikke Ploug Niemann, der er IBM's nordiske pr-chef for IBM Business Consulting Services.

Hos TIB afventer man dog stadig på, at Kontiki-projektet kan afsluttes. Aage Haagen giver dog Organisator-folkene den ros, at de har vist god vilje til at få løst problemerne og få gennemført projektet.

- De har bare ikke været i stand til at efterleve egne estimater, konkluderer TIB's hovedkasserer.

Organisator blev solgt af Mærsk Data til IBM i sommeren 2004.

Selskabet er udsprunget af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed, K-D Data, der blev købt af Mærsk i 1999. Organisator leverer IT brancheløsninger til alle typer organisationer i foreningsdanmark.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.