19-årig afslørede Apple-hemmeligheder

En 19-årig studerende på Harvard har vist sig at være manden bag forudsigelserne om en billig-udgave af Ipod'en et par uger før, Apple selv afslørede sin nye musikafspiller. Den unge Apple-entusiast har før luret Apple af og er nu sagsøgt.

Kilden bag afsløringen af, at Apple var på vej med en billig-udgave af den populære Ipod, overrasker i flere kredse, skriver Wall Street Journal Online.

Han er nemlig hverken en hærdet veteran inden for industrien eller en forurettet medarbejder, men derimod en 19-årig Harvard-studerende.

Nicolas Ciarelli startede sit internet-site for entusiaster af Apple-computere som 13-årig.

Sitet har siden udviklet sig til det nuværende Think Secret på web-adressen Thinksecret.com, der med tiden er blevet et særdeles populært sted for analytikere, journalister og andre, der overvåger industrien og søger kvalificerede gæt på, hvor Apple bevæger sig hen.

I oktober 2001 forudsagde Think Secret, at Apple var på vej med en musikafspiller. En uge senere præsenterede Apple den nye Ipod.

Afviser ulovligheder

Meget få har imidlertid kendt til identiteten at personen bag Think Secret, der i Apple-miljøet er kendt som Nick dePlume.

Nogle har fejlagtigt troet, at han arbejdede for et firma tæt på Apple. Andre, at han var en journalist, der drev sin lille virksomhed ved siden af sin dækning af it-stoffet.

Selv ikke Apple vidste, hvem der stod bag, da selskabet i december måned indgav søgsmål overfor den 19-årige Apple-entusiast.

Apple mener på sin side, at Think Secret får sin information ved ulovligt at samle oplysninger fra kilder, der bryder tavshedspligten over for Apple eller Apples samarbejdspartnere.

Nicolas Ciarelli nægter at have gjort noget forkert.

- Min måde at arbejde på er den samme, som enhver anden journalist benytter. Jeg taler med kilder, får bekræftet detaljer, følger op på tips og andre spor, som jeg kommer i besiddelse af, siger Nicolas Ciarelli til The Wall Street Journal Online.

En advokat vurderer over for det amerikanske nyhedssite, at det bliver svært for Apple at få Nicolas Ciarelli dømt for anklagerne.

Og anklagerne til trods vil Nicolas Ciarelli fortsat være dedikeret Apple-entusiast, oplyser han.

Han har selv en Power Mac G5-computer, en Powerbook G4-bærbar og to Ipods blandt andre Apple produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere