Danske IO: Bono-tilbud er en stor mulighed

Danske IO Interactive ser store perspektiver i fremover at være ejet af Bono-selskabet Elevation Partners, der kommer med en helt anden forståelse for de rammer, som et kreativt producerende selskab skal arbejde under end en finansorienteret ejer. Der er dog stadig hurdler, inden handlen er en realitet.

Danske IO Interactive, der står bag spilsuccesen Hitman, er yderst begejstret for udsigten til, at Elevation Partners med rocksangeren Bono i ejerkredsen overtager det kriseramte britiske moderselskab Eidos - og dermed det danske selskab.

Med folk som Bono samt den tidligere Electronic Arts-direktør John Riccitiello i ejerkredsen vil IO Interactive nemlig komme til at stå i den ejendommelige situation for et kreativt selskab at være ejet af kreative folk med forståelse for kreativ udvikling.

Det er en sjældenhed i den finansfokuserede spilverden, hvor der bliver omsat for store milliardbeløb.

Fantastisk spændende

- Det er fantastisk spændende og en stor mulighed for os, at de nye ejere er kreative mennesker med mange penge, som for længe siden er lykkedes finansielt, siger Janos Flösser, administrerende direktør i IO Interactive.

Elevation Partners har da også allerede erklæret, at selskabet straks vil ophæve afhængigheden af kvartals- og halvårsregnskaber, som der i den finansielle verden er meget stor fokus på.

Det sker for at give rum og luft til den kreative proces, ligesom de har forståelse for, at udvikling ikke kun handler om penge - men også om sparring, udsyn og en ide om, hvilket publikum, man vil nå

De ting bliver opfyldt med Elevation Partners, mener Janos Flösser.

- Vi får meget mere ro til udvikling og planlægning af vores nye spiludgivelser og til at pleje det kreative potentiale. Kreative selskaber fungerer ofte meget dårligt under de rammer, som sættes af finansverdenen. Man kan jo ikke udgive spil i forhold til kvartalsregnskaberne, og derfor kommer man lynhurtigt på kollisionskurs, siger han.

Hemmeligt besøg
Bono besøgte for nylig i al hemmelighed IO Interactive på Kalvebods Brygge i København. Det skete for at snuse, lytte og se nærmere på den kreative stemning, der hersker i huset.

Dengang gik samtalen på, at den irske sanger havde et ønske om at komme ind på spilmarkedet, som han ifølge Janos Flösser finder fascinerende og ser mange muligheder i.

- Han har en ret klar ide om, hvad han vil med det, og det er noget, der er ligeså stort, skørt og smukt som alt det andet, han har beskæftiget sig med. Det er i høj grad en mand, der er drevet af idealisme og ideer, siger Janos Flösser.

Han understreger, at der fortsat er hurdler, inden købet er en realitet. Indtil Eidos' aktionærer endeligt accepterer handlen, kan Elevation Partners blive overtrumfet af andre interesserede bydere.

Men det håber Janos Flösser ikke sker.

- Jeg kunne meget godt tænke mig, at det her kørte igennem. Jeg er superbegejstret, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere