Ny direktør skubber Mesh mod udlandet

Efter en spæd start, kapitalindsprøjtning og udskiftning af direktøren er Mesh-Technologies fra Odense, der udvikler software til klyngecomputere, ved at få skruen i vandet herhjemme. Nu vil selskabet ud på det udenlandske marked.

Efter en længere udviklingsfase og udskiftning af selskabets administrerende direktør har odensianske Mesh-Technologies nu de første produkter til forbedring af klyngecomputeres ydeevne på markedet.

Virksomheden skiftede i oktober ud på posten som administrerende direktør, hvor Søren Frandsen Nielsen afløste Allan Hansen, der har været med siden etableringen af virksomheden i 2003.

Målet for den nye administrerende direktør er at øge fokus på salget af virksomhedens løsninger.

- Efter en opstartsperiode med udvikling af vores produkter har vi i begyndelsen af året leveret løsninger til de første kunder, og den udvikling skal styrkes fremover, siger Søren Frandsen Nielsen.

Lille dansk marked

Mesh har blandt andet leveret løsninger til Risø, Novo Nordisk og til det teknologiske serviceinstitut DHI, der alle har behov for kraftig computer-regnekraft.

Med løsningerne fra Mesh har virksomhederne fået forenet ydeevne på en række almindelige computere, så de fungerer som et billigt alternativ til supercomputere.

I Danmark er behovet for Mesh-løsningernes kraftige regnekapacitet begrænset til forholdsvis få brancher inden for eksempelvis bioteknologi, vindmølleindustrien og finanssektoren.

- Vi er kommet godt fra start, men er en nichevirksomhed med et forholdsvis lille marked i Danmark. Som jeg ser det, skal vi derfor hurtigst mulig ud over landets grænser, men vi har endnu ikke besluttet efter hvilken model, det skal ske, siger Søren Frandsen Nielsen, der blandt andet er på udkig efter nye samarbejdspartnere.

Dansk venture-støtte

Mesh-Technologies er etableret i Odense i foråret 2003 af en gruppe tidligere it-studerende fra Odense Universitet.

Virksomheden er baseret på en videreudvikling af de tidligere studerendes softwareteknologi, der gør det muligt at bygge billige supercomputere med stor regnekraft.

Teknologien er blandt andet udviklet under opbygningen af de store superklynger, der er opstillet på Syddansk Universitet. Løsningernes såkaldt grid-teknologi gør det muligt at koble flere maskiner sammen i et højhastighedsnetværk og kan måle sig med store supercomputere i rå regnekraft.

Venturefonden Syddansk Venture har i opstartsfasen støttet Mesh-Technologies med et million-beløb, der har gjort det muligt at videreudvikle teknologien til de nuværende kommercielle løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere