Organisator tæt på at blive solgt til KMD

IBM er i færd med at afhænde softwarefirmaet Organisator til KMD. Organisator med 200 medarbejdere er et af de mange selskaber, som Mærsk Data købte for nogle år siden. Det fulgte med, da IBM sidste år købte Mærsk Data. Dialogen mellem IBM og KMD om handelen er nået op på højeste plan.

IBM?s salg af Organisator til KMD er tæt på at blive lukket, erfarer Computerworld fra kilder tæt på processen. Dialogen mellem IBM og KMD om handelen er nået op på højeste plan.

Udadtil holder de involverede parter kortene tæt ind til kroppen.

? Jeg har ingen kommentarer til den aktuelle situation, siger KMD?s administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling.

Ingen kommentarer, lyder også den tætknappede reaktion fra IBM gennem pressechef Rikke Ploug Niemann.

Har tidligere forsøgt
IBM har tidligere, uden held, søgt at sælge Organisator.

Softwareselskabet med knap 200 medarbejdere leverer it-løsninger til faglige organisationer og foreninger ? fra Dansk Metal til Danmarks Naturfredningsforening.

Det er et af de mange selskaber, Mærsk Data købte op omkring årtusindskiftet, der fulgte med i handelen ved IBM?s overtagelse af Mærsk Data sidste sommer.

Per Andersen, administrerende direktør for analysefirmaet IDC Nordic, er ikke overrasket over handelen. Han har tidligere forudsagt, at IBM ville rydde op i de tilkøbte selskaber ? både det der fulgte med Mærsk Data og EDB Gruppen.

God konstellation
? Organisator og KMD synes umiddelbart at være en god konstellation. KMD forsøger i stigende grad at gafle sig ind på det private, og ?mellemmarkedet? mellem den offentlige og den private sektor ? eksempelvis fagforeninger ? er derfor interessant for dem, siger Per Andersen.

Han peger på, at KMD i slutningen af 2003 indgik en større aftale med HK om it-driften, så de er allerede på vej ind i den sektor.

KMD lider i øvrigt under, at kommunerne op til kommunalreformen har sat investeringerne på standby ? i større udstrækning end ventet. Således var HK-aftalen det eneste, der bidrog til vækst i KMD?s decentrale driftsforretning i 2004.

Mærsk Data købte flittigt op omkring 2000 ? ud over Organisator blandt andet det landbrugsrettede LEC, konsulentfirmaet Reflector der gik konkurs efter en fusion med Ecarisma, og store aktieposter i eksempelvis sikkerhedsfirmaet Cryptomathic, som blev solgt tilbage til de oprindelige ejere for et par måneder siden.

Ejerandele i Premitech og Scalepoint mangler stadig at blive solgt.

Hos KMD har Lars Monrad-Gylling tidligere udtrykt undren over spredt fægtning i Mærsk Datas opkøbsaktiviteter omkring år 2000.

Uklar strategi
Han betegnede dengang i en kommentar selskabets langsigtede strategi som uklar, i og med at Mærsk Data havde købt op i it-selskaber, der retter sig mod mange forskellige industrier og rejste spørgsmålet, om der mon ikke ville komme en fokusering på et tidspunkt.
Det lader det til, der gør nu.

Organisator er udsprunget af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed K-D Data, der blev overtaget i 1999. Sidste år løb selskabet ind i voldsomme problemer med udviklingen af et nyt medlemssystem til Forbundet Træ-Industri-Byg (TIB), der blev forsinket og endelig leveret med tab.

Ifølge næstformand i TIB Johnny Skovengaard er systemet dog ved at være på plads ? dog i en mindre version end planlagt.

Hvad IBM-frasalg i øvrigt angår, gælder det store spørgsmål det børsnoterede EDB Gruppens videre skæbne. Det er efter Per Andersens vurdering også på salgslisten. Udokumenteret medieomtale af et muligt salg til WM-data fik for få uger siden aktien til at stige omkring 10 procent, men den er faldet ned igen.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.