Organisator tæt på at blive solgt til KMD

IBM er i færd med at afhænde softwarefirmaet Organisator til KMD. Organisator med 200 medarbejdere er et af de mange selskaber, som Mærsk Data købte for nogle år siden. Det fulgte med, da IBM sidste år købte Mærsk Data. Dialogen mellem IBM og KMD om handelen er nået op på højeste plan.

IBM?s salg af Organisator til KMD er tæt på at blive lukket, erfarer Computerworld fra kilder tæt på processen. Dialogen mellem IBM og KMD om handelen er nået op på højeste plan.

Udadtil holder de involverede parter kortene tæt ind til kroppen.

? Jeg har ingen kommentarer til den aktuelle situation, siger KMD?s administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling.

Ingen kommentarer, lyder også den tætknappede reaktion fra IBM gennem pressechef Rikke Ploug Niemann.

Har tidligere forsøgt
IBM har tidligere, uden held, søgt at sælge Organisator.

Softwareselskabet med knap 200 medarbejdere leverer it-løsninger til faglige organisationer og foreninger ? fra Dansk Metal til Danmarks Naturfredningsforening.

Det er et af de mange selskaber, Mærsk Data købte op omkring årtusindskiftet, der fulgte med i handelen ved IBM?s overtagelse af Mærsk Data sidste sommer.

Per Andersen, administrerende direktør for analysefirmaet IDC Nordic, er ikke overrasket over handelen. Han har tidligere forudsagt, at IBM ville rydde op i de tilkøbte selskaber ? både det der fulgte med Mærsk Data og EDB Gruppen.

God konstellation
? Organisator og KMD synes umiddelbart at være en god konstellation. KMD forsøger i stigende grad at gafle sig ind på det private, og ?mellemmarkedet? mellem den offentlige og den private sektor ? eksempelvis fagforeninger ? er derfor interessant for dem, siger Per Andersen.

Han peger på, at KMD i slutningen af 2003 indgik en større aftale med HK om it-driften, så de er allerede på vej ind i den sektor.

KMD lider i øvrigt under, at kommunerne op til kommunalreformen har sat investeringerne på standby ? i større udstrækning end ventet. Således var HK-aftalen det eneste, der bidrog til vækst i KMD?s decentrale driftsforretning i 2004.

Mærsk Data købte flittigt op omkring 2000 ? ud over Organisator blandt andet det landbrugsrettede LEC, konsulentfirmaet Reflector der gik konkurs efter en fusion med Ecarisma, og store aktieposter i eksempelvis sikkerhedsfirmaet Cryptomathic, som blev solgt tilbage til de oprindelige ejere for et par måneder siden.

Ejerandele i Premitech og Scalepoint mangler stadig at blive solgt.

Hos KMD har Lars Monrad-Gylling tidligere udtrykt undren over spredt fægtning i Mærsk Datas opkøbsaktiviteter omkring år 2000.

Uklar strategi
Han betegnede dengang i en kommentar selskabets langsigtede strategi som uklar, i og med at Mærsk Data havde købt op i it-selskaber, der retter sig mod mange forskellige industrier og rejste spørgsmålet, om der mon ikke ville komme en fokusering på et tidspunkt.
Det lader det til, der gør nu.

Organisator er udsprunget af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed K-D Data, der blev overtaget i 1999. Sidste år løb selskabet ind i voldsomme problemer med udviklingen af et nyt medlemssystem til Forbundet Træ-Industri-Byg (TIB), der blev forsinket og endelig leveret med tab.

Ifølge næstformand i TIB Johnny Skovengaard er systemet dog ved at være på plads ? dog i en mindre version end planlagt.

Hvad IBM-frasalg i øvrigt angår, gælder det store spørgsmål det børsnoterede EDB Gruppens videre skæbne. Det er efter Per Andersens vurdering også på salgslisten. Udokumenteret medieomtale af et muligt salg til WM-data fik for få uger siden aktien til at stige omkring 10 procent, men den er faldet ned igen.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.