Organisator tæt på at blive solgt til KMD

IBM er i færd med at afhænde softwarefirmaet Organisator til KMD. Organisator med 200 medarbejdere er et af de mange selskaber, som Mærsk Data købte for nogle år siden. Det fulgte med, da IBM sidste år købte Mærsk Data. Dialogen mellem IBM og KMD om handelen er nået op på højeste plan.

IBM?s salg af Organisator til KMD er tæt på at blive lukket, erfarer Computerworld fra kilder tæt på processen. Dialogen mellem IBM og KMD om handelen er nået op på højeste plan.

Udadtil holder de involverede parter kortene tæt ind til kroppen.

? Jeg har ingen kommentarer til den aktuelle situation, siger KMD?s administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling.

Ingen kommentarer, lyder også den tætknappede reaktion fra IBM gennem pressechef Rikke Ploug Niemann.

Har tidligere forsøgt

IBM har tidligere, uden held, søgt at sælge Organisator.

Softwareselskabet med knap 200 medarbejdere leverer it-løsninger til faglige organisationer og foreninger ? fra Dansk Metal til Danmarks Naturfredningsforening.

Det er et af de mange selskaber, Mærsk Data købte op omkring årtusindskiftet, der fulgte med i handelen ved IBM?s overtagelse af Mærsk Data sidste sommer.

Per Andersen, administrerende direktør for analysefirmaet IDC Nordic, er ikke overrasket over handelen. Han har tidligere forudsagt, at IBM ville rydde op i de tilkøbte selskaber ? både det der fulgte med Mærsk Data og EDB Gruppen.

God konstellation

? Organisator og KMD synes umiddelbart at være en god konstellation. KMD forsøger i stigende grad at gafle sig ind på det private, og ?mellemmarkedet? mellem den offentlige og den private sektor ? eksempelvis fagforeninger ? er derfor interessant for dem, siger Per Andersen.

Han peger på, at KMD i slutningen af 2003 indgik en større aftale med HK om it-driften, så de er allerede på vej ind i den sektor.

KMD lider i øvrigt under, at kommunerne op til kommunalreformen har sat investeringerne på standby ? i større udstrækning end ventet. Således var HK-aftalen det eneste, der bidrog til vækst i KMD?s decentrale driftsforretning i 2004.

Mærsk Data købte flittigt op omkring 2000 ? ud over Organisator blandt andet det landbrugsrettede LEC, konsulentfirmaet Reflector der gik konkurs efter en fusion med Ecarisma, og store aktieposter i eksempelvis sikkerhedsfirmaet Cryptomathic, som blev solgt tilbage til de oprindelige ejere for et par måneder siden.

Ejerandele i Premitech og Scalepoint mangler stadig at blive solgt.

Hos KMD har Lars Monrad-Gylling tidligere udtrykt undren over spredt fægtning i Mærsk Datas opkøbsaktiviteter omkring år 2000.

Uklar strategi

Han betegnede dengang i en kommentar selskabets langsigtede strategi som uklar, i og med at Mærsk Data havde købt op i it-selskaber, der retter sig mod mange forskellige industrier og rejste spørgsmålet, om der mon ikke ville komme en fokusering på et tidspunkt.
Det lader det til, der gør nu.

Organisator er udsprunget af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed K-D Data, der blev overtaget i 1999. Sidste år løb selskabet ind i voldsomme problemer med udviklingen af et nyt medlemssystem til Forbundet Træ-Industri-Byg (TIB), der blev forsinket og endelig leveret med tab.

Ifølge næstformand i TIB Johnny Skovengaard er systemet dog ved at være på plads ? dog i en mindre version end planlagt.

Hvad IBM-frasalg i øvrigt angår, gælder det store spørgsmål det børsnoterede EDB Gruppens videre skæbne. Det er efter Per Andersens vurdering også på salgslisten. Udokumenteret medieomtale af et muligt salg til WM-data fik for få uger siden aktien til at stige omkring 10 procent, men den er faldet ned igen.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere