Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Nu kan cyberkriminelle gøre Android-apps som Instagram til ‘zombie-apps’ fyldt med malware

En ny ‘service’ på Darknet gør hackere i stand til at ombygge helt normale Android-apps til en slags trojansk hest fyldt med væmmeligheder. Servicen på Darknet omfatter også angreb på Windows.

Sikerhedsfirmaet ThreatFabric har opdaget en ny slags hybrid angrebsteknik, som hackere kan købe sig til på det såkaldte Darknet. Det skriver The Hacker News.

Teknikken rammer både Android-brugere og Windows-brugere.

Der er tale om udnyttelse af forskellige typer malware som ERMAC, Erbium, Aurora, og Laplas.

ERMAC-malwaren, som kan skaffe adgang til crypto-wallets og andre følsomme data, installeres via et falsk website, som angiveligt tilbyder wifi-autentificeringssoftware til både Windows og Android. Windows-brugere kan også får malwaren Erbium og Aurora med i ‘købet’.

ThreatFabric har også opdaget et antal Android-apps, som er zombie-versioner af eksempelvis Instagram og andre populære apps fyldt med malware.’

Disse zombie-apps ser ud til at være udviklet ved hjælp af en såkaldt APK binding service, som en kendt serviceudbyder på Darknet har tilbudt siden marts i år.

Ifølge The Hacker News har slags zombie-apps været brugt til at ramme brugere i blandt andet Spanien, Portugal og Canada ved at installere trojanere som SOVA og Xenomorph, der suger bankoplysninger.