Artikel top billede

iOS 16.2 lige på trapperne: Se de nye funktioner lige her

Den næste opdatering af iOS 16 er lige på trapperne. Få overblik over funktionerne her.

Den næste større opdatering til din iPhone er lige på trapperne.

For i løbet af de kommende dage ventes Apple at frigive iOS 16.2, som byder på en række små og store nyheder.

Herunder finder du et udpluk af de mest interessante nyheder:

Mere omfattende kryptering

Den måske mest bemærkelsesværdige nyhed er lanceringen af den nye sikkerhedsfunktion, som Apple har døbt Advanced Data Protection.

Den nye funktion indebærer en markant udvidelse af brugen af end-to-kryptering. I praksis vil det sige, at en langt større del af dine backup-data i iCloud for fremtiden vil være end-to-end-krypteret.

Det gælder eksempelvis dine beskeder, noter, billeder, Safari-bogmærker og meget andet.

De eneste undtagelser vil være iCloud Mail, appen Kontakter og Kalender-appen. De undtagelser skyldes ifølge Apple udelukkende, at der er behov for at sikre kompatibilitet på tværs af forskellige mail og kalender-systemer.

I første omgang vil den dog kun være tilgængelig for amerikanske brugere, mens vi i Europa må vente til starten af næsten år, lyder det fra Apple.

Ny samarbejds-app

En anden markant nyhed i iOS 16.2 er understøttelsen af den helt ny app Freeform, som Apple allerede teasede for, da iOS 16 blev præsenteret ved den årlige udviklerkonference WWDC.

Freeform er en whiteboard app til iPhone, iPad og Mac, som kan bruges til brainstormning og ideudvikling, og det er både muligt at samarbejde remote i real time, eller smide appen op på en projektor.

Det fungerer på den måde, at du starter med et helt blankt board, og herefter kan du og resten af dit team skrive, tegne, oprette post-it-notes, tilføje billeder og meget andet til boardet.

Appen findes allerede nu i App Store, men den er først muligt at tage den i brug, når du har installeret iOS 16.2 eller MacOS 13.1.

Ny funktion til iPhone 14 Pro

Har du en iPhone 14 Pro, så kan du glæde dig til, at iOS 16.2 byder på en række nye indstillingsmuligheder til telefonens always on-skærm.

Nu kan du indstille skærmen sådan, at fremmede ikke længere kan lurer på din skærm, hvis du eksempelvis efterlader den på et bord

Således kan du både sløre baggrundsbilledet på din telefon og forhindre, at der bliver
vist notifikationer på always-on-skærmen.

Det vil sige, at der i praksis vil være tale om at baggrunden på din always-on skærm bliver helt sort og kun viser de mest nødvendige informationer.

Ny karaoke-funktion til Apple Music

Apples musikstreamingtjeneste Apple Music bliver opdateret med en ny karaoke-funktion, der får navnet Apple Music Sing.

Funktionen viser sangens tekst i realtime i takt med, at brugeren synger teksten. Samtidig gør den det muligt for brugerne at dæmpe sangens vokaler, når de synger.

Apple Music Sing bliver gjort tilgængelig til iPhone, iPad og Apple TV 4K.

Airdrop bliver begrænset

Risikoen for at modtage uønskede Airdrop-henvendelse fra fremmede bliver begrænset med iOS 16.2.

Airdrop gør det muligt trådløst at udveksle billeder og filer mellem Apple-enheder i nærheden af dig, men det betyder også, at folk kan risikere at modtage uønskede beskeder fra folk mens de eksempelvis befinder sig i den offentlige transport eller andre steder, hvor mange mennesker befinder sig i samme rum,

I dag kan du i Airdrop-indstillingerne kun vælge mellem at modtage Airdrops fra alle, kun fra kontakter eller at slå funktionen helt fra.

I fremtiden vil ”modtag fra alle”-funktion kun være aktiv i 10 minutter, herefter vil den automatisk skifte til ”kun fra kontakter”.

Den nye Airdrop-begrænsninger har været kontroversielle, fordi de allerede blev udrullet i Kina med iOS 16.1.1.

Det skete umiddelbart efter, at det kom frem at kinesiske demonstrationer, der har været utilfreds landet corona-politik, har brugt Airdrop til at dele informationer og på den måde omgå den kinesiske censur og overvågningssystem.

Forbedringer af Hjem-app

IOS 16.2 indeholder også en opdatering til Apples smarthome-app, Hjem.

Appen sker dog primært under motorhjelmen, hvor der kommer en ny underliggende arkitektur, som skal gøre appen både hurtigere og mere stabil.