Artikel top billede

Ny corona-politik i Kina kan skabe problemer for os: Advarer om stigende pres på forsyningskæderne

Covid-19-smitten begynder at sprede sig i den kinesiske befolkning, og det kan i de kommende måneder fører til yderligere pres på forsyningskæderne, lyder det fra en analytiker.

I Kina er myndighederne begyndt at løsne grebet om landets benhårde corona-politik.

Det betyder, at smitten øjeblikket ser ud til at hærge i flere kinesiske storbyer, og det kan i den kommende tid føre til nye forstyrrelser i de store tech-virksomheders sårbare forsyningskæder.

Det skriver det britiske it-mediet The Register.

Ifølge mediet kan op mod 60 procent af Kinas 1,4 milliarder store befolkning blive smittet med covid-19 i løbet af ganske kort tid.

Kan skabe problemer på kort sigt

Under de første år af pandemien førte pressede forsyningskæder til en regulær chipkrise, hvor alt lige fra pc-producenter til bilgiganter måtte skrue ned for produktionen på grund af chipmanglen.

Teh Leng Tan, analytiker hos it-analysehuset Gartner, vurderer dog, at lempelserne af den kinesiske covid-19-politik på lang sigt vil have en positiv effekt på de pressede forsyningskæder.

Men Gartner-analytikeren påpeger samtidig, at vi kan risikere, at forsyningskæderne bliver udsat for et stigende pres i de kommende måneder, hvor smitten raser.

”Stiger antallet af covid-19-tilfælde i Kina dramatisk i de kommende måneder, så vil arbejdsstyrken også blive ramt og myndighederne kan blive tvunget til at skrue op for kontroltiltagene. Dermed kan de kinesiske forsyningskæder bliver ramt af flere forstyrrelser, før de stabiliserer sig i midten af 2023,” siger Teh Leng Tan, analytiker hos it-analysehuset Gartner, til The Register.