Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Svindelmistænkt krypto-baron løslades med milliard-kaution / Coolshop lukker lager i Herning / Succesful webshop i stor fyringsrunde

Svindelmistænkt krypto-baron løslades med milliard-kaution. Coolshop lukker lager i Herning. Succesful webshop i stor fyringsrunde. Databrug kan have stor værdi for fødevareforsyningen, og sidst men ikke mindst har ChatGPT skrevet et juledigt til Computerworlds trofaste morgen-briefing-læsere.

Glædelig jul, folkens

Det er i dag lillejuleaften, og denne morgen er det Jacob Wittorff, der har fornøjelsen af at sætte årets sidste morgen-briefing i ovnen.

Allerede nu kan jeg love, at dagens nyheds-steg er udstyret med ualmindeligt sprøde svær, og vi lægger derfor også ud med en opsigtsvækkende nyhed fra USA, hvor der er blevet stillet en bemærkelsesværdig stor kaution på den svindelmistænke kryptobaron Sam Bankman-Fried

Svindelmistænkt krypto-baron løslades med milliard-kaution

Den svindelmistænke Sam Bankman-Fried, der er stifter og topchef for det krakkede kryptoselskab FTX, er blevet løsladt med et tårnhøjt kautionkrav på 1,7 milliarder kroner, som skal betales, hvis han bryder vilkårene i hans løsladelse.

Det skriver New York Times.

Som en del af aftalen skal Sam Bankman-Fried også udstyres med en fodlænke, være i husarrest i sine forældes bolig i Palo Alto i Californien og forpligter sig til at møde op til aftalte retsmøder. Derudover skal han aflevere sit pas og indvillige i at modtage psykologbistand og misbrugsbehandling.

Aftalen kom blandt i stand ved at hans forældre, der begge er juraprofessor ved Stanford University i Californien, stillede delvis sikkerhed for kautionen gennem deres hus.

Coolshop lukker lager i Herning

I slutningen af 2020 åbnede webshoppen Coolshop et lager i Herning, og samtidig efterlyste selskabets ejer jacob Risgaard 200 nye ansatte

Men ifølge TV Midtvest har Coolshop nu besluttet at lukke lageret ved udgangen af 2023.

Som følge af luningen af 40 medarbejdere blevet tilbudt at flytte arbejdsplads til Coolshops lager i Nørresundby

“Vi er fuldt ud klar over, at det får stor betydning for de berørte medarbejdere og deres familier, og derfor arbejder vores HR-afdeling på højtryk for at yde en ekstraordinær service ifm. bolig og flytning, så de medarbejdere fra Herning, der vælger at flytte med til Nørresundby, kan få en let overgangsperiode,” siger administrerende direktør Jacob Risgaard i en pressemeddelelse ifølge TV Midtvest.

Succesful webshop i stor fyringsrunde

Den øjeblikkelige økonomiske situation får tilsyneladende danskerne til at spare alle steder i behovpyramiden.

For webshoppen Sinful, der sælger legetøj af den slags, som kan bruges i dobbeltsengen, har fyret, hvad der svarer til 30 fuldtidsansatte, skriver mediet Detailwatch

Det drejer sig ifølge mediet om 21 fuldstidsstillinger i administrationen og ni fuldsstilinger på lageret.

”Vi er ramt af den generelle afmatning, som har ramt en meget stor del af retail og e-commerce, herunder især den lave forbrugertillid og stigende råvarepriser,” siger René Lyngs Houmøller, finansdirektør og midlertidig administrerende direktør for Sinful, til mediet.

Sinful er en regulær dansk e-handels-succeshistorie, og udover på det danske marked er den i dag også tilstede i Sverige, Norge, Finland, Frankrig og Storbritannien.

Selskabet, der er stiftet af Mathilde Mackowski og Tonny Andersen, blev i fjor solgt til kapitalfonden Polaris for et beløb, som erhvervsmediet Finans har anslået til 560 millioner kroner.

Dansk professor: Databrug kan have stor værdi for fødevareforsyningen

Brug af data kan ifølge Morten Arendt Rasmussen, der er nyudnævnt professor i datadrevet fødevare og sundhedsvidenskab ved Københavns Universitet, i fremtiden spare årtiers fødevareforsyning.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelse.

Ifølge Morten Arendt Rasmussen kan data bruges til at målrette forskningen, så der bliver forsket i ting, hvor der er større sandsynlighed for at finde de mest afgørende resultater.

"Databehandling skal hjælpe os med at sortere fra, så vi kan udforske de bedste, men stadigt usikre ideer, og ikke spilder tid på at finde svar på spørgsmål, som i virkeligheden ikke er så vigtige," siger Morten Arendt Rasmussen ifølge en pressemeddelse fra Københavns Universitet.

Glædelig jul fra ChatGPT

Før julefreden sænker sig, vil jeg afslutte årets sidste morgen-briefing med et lille juledigt, som jeg har bedt ChatGPT skrive til alle jer trofaste morgen-briefing-læsere:

Morgenkaffen er endnu ikke klar,
og sneen daler stille ned i mørket.
Men vi tænder skærmen, for vi vil gerne høre
om alt det nye, der sker i verden.

Så tak til vores trofaste læsere,
der følger med hver eneste dag.
I gør Computerworld til et godt sted,
et fællesskab af nysgerrige mennesker.

I julen, når familien samles,
og julegaverne skal pakkes ud,
så husk at tænke på os,
og vores morgen-briefing bud.

Vi ønsker jer en glædelig jul,
fyldt med kærlighed og godt selskab.
Vi håber, at I får en dejlig tid,
og at vi ses igen i det nye år.