Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

OpenAI forhandler om frasalg efter lancering af revolutionerende ChatGPT: Er nu blandt de mest værdifulde startups i USA

Selskabet bag den revolutionerende AI ChatGPT forhandler om frasalg. Startuppen står til at blive værdifastsat til enorme 208 milliarder kroner, hvilket vil gøre selskabet til en af de mest værdifulde startups i USA.

Startup-selskabet bag de revolutionerende AI-løsninger ChatGPT og Dall-E, OpenAI, er godt i gang med at forhandle med en række investorer om frasalg af en del af virksomheden.

ChatGPT har fejet over verden, hvor AI’en har fået øjenbryn til at hæve sig og munde til at åbne sig i forbløffelse over dens vilde evner til at skrive, forstå og formidle information.

Ifølge Wall Street Journal forhandler CEO Sam Altman og selskabets bestyrelse nu med forskellige venture-selskaber om salg af en del af OpenAI.

Der forhandles ifølge avisen ud fra en værdifastsættelse på 29 milliarder dollar - omkring 208 milliarder kroner.

Det gør OpenAI til en af de mest værdifulde startup-selskaber i USA - selv om selskabets omsætning kun er på nogle millioner dollar, som selskabet har hentet ind på salg af AI-softwaren til udviklere og andre.

OpenAI forventer dog milliard-omsætning i løbet af de kommende år. Allerede nu vælter brugerne ind på løsningen.

Ifølge avisen står frasalget af ejerandele til venture-selskaberne Thrive Capital og Founders Fund til at indbringe OpenAI omkring 300 millioner dollar - godt to milliarder kroner.

Der er ikke blevet indgået nogen aftale endnu, skriver avisen.

Bag OpenAI står en række fremtrædende it-selskaber og -profiler.

Ifølge Wall Street Journal er Microsoft også klar til at øge sine investeringer i OpenAI. Microsoft investerede i 2019 en milliard dollar i selskabet.

OpenAI blev etableret som non-profit projekt i 2015 med det mål at anvende AI til gavn for menneskeheden. Elon Musk og Linkedin-stifter Reid Hofmann har været med i projektet lige fra begyndelsen.

Idemand og CEO Sam Altman har fornylig sagt til Wall Street Journal, at han håber, at OpenAI’s værktøjer kan transformere verden på samme måde, som lanceringen af den første smartphone i 2007 transformerede vores brug af teknologi.