Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Teleselskabet 3 skovler nye kunder ind / Tesfaye vil have mere nærvær og mindre skærm i folkeskolen / Matas og Zalando står for hver tiende e-handel Danmark

Morgen-briefing: Teleselskabet 3 skovler nye kunder ind / Tesfaye vil have mere nærvær og mindre skærm i folkeskolen / Matas og Zalando står for hver tiende e-handel Danmark / Endnu en amerikansk chipgigant bygger fabrik for milliarder i Tyskland / Menneskelig fejl førte til flyaflysninger i tusindvis / Claus Navntoft er ny chef for softwarevirksomheden Chisa

Mornings. Og velkommen til en ny uge i januar. Ved morgenbriefingroret: Niels Veileborg

Teleselskabet 3 skovler nye kunder ind

Teleselskabet 3 har ikke afleveret årsregnskab endnu, men i en meddelelse om resultaterne for tredje kvartal fremgår det, at selskabet hentede ikke færre end 45.600 nye kunder i 2022, så 3 nu har 1.536.000 kunder i kartoteket.

Omsætningen voksede 4,2 procent til 2,9 milliarder kroner, mens driftsresultatet før afskrivninger - det såkaldte EBITDA - lander på 694 millioner kroner.

“Resultatet er tilfredsstillende givet globale udfordringer og markedsvilkår. Telemarkedet er præget af lav vækst, og alligevel har vi formået at fange mere end 46.000 nye kunder i 2022 og at skabe en pæn omsætningsforøgelse. Det viser bare, at vores fokus på innovation og mod til at prøve idéer af virker, samtidig med at vi oven i har set en vækst i vores traditionelle produkter,” siger CEO Morten Christiansen.

Tesfaye vil have mere nærvær og mindre skærm i folkeskolen

Der er for meget skærmtid i den danske folkeskole, mener den nye Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Ifølge Politiken mener han, at undervisningen som hovedregel bør være analog.

“Jeg vil godt opfordre til, at undervisningen som hovedregel er analog. Og digital, når det kan begrundes. Så lav det benspænd for jer selv og overvej, om det kan begrundes. Hvis ikke, det kan begrundes, så sluk skærmen og se hinanden i øjnene”, siger han.

Han er heller ikke afvisende for at indføre et mobilforbud i skolen.

Matas og Zalando står for hver tiende e-handel Danmark

Top 20 i E-handelsanalysen 2022 fra Dansk Erhverv toppes af de kendte sværvægtere Zalando og Matas, som tilsammen står for hver 10. handel på nettet i Danmark. Men nye navne bl.a. Apopro og Bog & Ide er også med på listen.

Danskerne har fortsat blikket mest rettet mod danske netbutikker, når de e-handler. I årets Top 20 er der absolut flest danske butikker

”Top 20 butikkerne står for imponerende 30 procent af danskernes nethandel i 2022. De to i toppen står tilsammen for 10 procent af handlerne, og deres andel vokser.Hvad der i særdeleshed er tilfredsstillende ved Top 20, er, at langt de fleste butikker er kendte fra dansk detailhandel, så kundernes penge kommer Danmark til gode,” siger e-handelsdirektør Niels Ralund, Dansk Erhverv Digital Handel.

Endnu en amerikansk chipgigant bygger fabrik for milliarder i Tyskland

Amerikanske Wolfspeed følger efter Intel og bygger produktionsfaciliteter for milliarder i Tyskland. Det skriver Reuters.

Ifølge det tyske Handelsblatt vil Wolfspeed investere over to milliarder euro i projektet. Den tyske underleverandør til bilindustrien, ZF, deltager som mindretalsaktionær.

Menneskelig fejl førte til flyaflysninger i tusindvis

En fejl i de amerikanske flymyndigheders it-system kaldet Notice to Air Missions (NOTAM) betød, at tusindvis af flyafgange i begyndelsen af januar måtte aflyses.

Nu viser det sig, at der var en menneskelig fejl, som satte gang i det hele. Personale fra en underleverandør kom utilsigtet til at slette filer, mens de arbejdede på at rette synkroniseringen mellem den primære livedatabase og en backupdatabase, lyder det fra flymyndighederne ifølge flere medier - blandt andre Wall Street Journal.

Claus Navntoft er ny chef for softwarevirksomheden Chisa

Efter ni år hos totalentreprenøren Gråkjær skifter Claus Navntoft nu rollen som produktionsdirektør ud med titlen som adm. direktør hos softwarevirksomheden Chisa, som han selv har været kunde hos.

Chisa med 10 ansatte udvikler og markedsfører løsninger målrettet bygge- og anlægsbranchen.