Artikel top billede

Cyberkriminelle på dark web lokker med lønninger på over 100.000 kroner

Cyberkriminelle ligner og fungerer mere og mere lovlydige virksomheder og forsøger via lukrative ansættelsespakker at tiltrække kyndige it-specialister.

Cyberkriminelle grupper ligner mere og mere almindelige virksomheder, når de lægger jobopslag op på dark web, hvor de tilbyder udviklere og hackere jobmuligheder, der blandt andet omfatter høje lønninger, ferie-fridage samt betaling under sygdom.

Det rapporterer Bleeping Computer baseret på en rapport fra Kaspersky.

Omkring 200.000 jobopslag på 155 dark web-sider er blevet analyseret i rapporten i perioden fra marts 2020 til juni 2022, hvor cyberkriminelle hackergrupper forsøger at hyre nye medarbejdere.

De er særligt interesseret i softwareudviklere, der søges i 61 procent af alle opslagene.

Interesserede kandidater bliver forsøgt at blive lokket ind i folden med yderst lukrative arbejdsbetingelser og lønninger.

Den højeste løn, som Kasperskys analytikere er faldet over, er en månedlig løn på 20.000 dollar, hvilket svarer til mere end 137.000 kroner, mens opslag, hvor der efterspørges specialister i angreb, kan få 15.000 dollar om måneden. Det svarer til lidt mere end 102.000 kroner om måneden.

Hacker-grupperne søger også både data analytikere, udviklere til malware-værktøjer, phishing-mail designere og mange andre ting.

Ifølge rapporten ligger median-lønnen for it-professionelle mellem 1.300 og 4.000 dollar om måneden, hvor designere ligger i den lave ende, mens ingeniører ligger i den højere ende af skalaen.

En tredjedel af opslagene tilbød arbejde på fuld tid, mens en tredjedel tilbød mere fleksible rammer.

I otte procent af opslagene lød det, at hjemmearbejdende cyberkriminelle ville få betalt ferie og løn under sygdom, som ifølge Kaspersky er et tegn på, at de kriminelle grupperinger forsøger at gøre deres opslag så attraktive som muligt for at tiltrække de nødvendige kompetencer.

Corona skabte større efterspørgsel

Langt størstedelen af jobopslagene blev lagt op i det første kvartal af 2020 – som også var det tidspunkt, hvor stort set hele verden blev lukket ned grundet corona. Det skabte et behov for en helt ny måde at arbejde på, lyder det.

En del af ansættelsesforløbet består af, at de interesserede ansøgere skal løse en række tests, der skal være med til at vurdere ansøgernes kompetencer inden for det givne felt.

Nogle gange skal man vedhæfte sit CV eller en ansøgning, mens det i hvert fjerde opslag fremgår, at der vil finde ansættelsessamtaler sted.