Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

Reddit udsat for sofistikeret phishing-angreb

Det store internet-forum Reddit har været udsat for et hacker-angreb. Data og kildekode er stjålet, lyder det.

Det store sociale nyheds- og underholdningsforum Reddit blev søndag 5. februar ramt af hacker-angreb.

Her er det lykkedes aktører at stjæle data og kildekode, lyder det i en meddelelse fra Reddit selv.

"Baseret på vores undersøgelse indtil videre, er Reddit-brugeradgangskoder og konti sikre, men søndag aften (pacific time) blev Reddit-systemer hacket som følge af et sofistikeret og meget målrettet phishing-angreb. De fik adgang til nogle interne dokumenter, kode og nogle interne forretningssystemer," lyder den officielle besked fra Reddits sikkerheds-hold.

Det vellykkede angreb sker på baggrund af phishing-kampagne, hvor medarbejdere blev lokket til en hjemmeside, der lignede Reddits intranet. Her forsøgte hackerne at stjæle legitimationsoplysninger og to-faktor-godkendelsestokens.

Efter at have opnået en enkelt medarbejders legitimationsoplysninger, fik hackeren adgang til nogle interne dokumenter, kode samt nogle interne dashboards og forretningssystemer.

Endnu er der ikke indikationer på, at Reddits centrale produktionssystemer er blevet kompromitteret.

Stjålne data inkluderer begrænsede kontaktoplysninger til firmaets kontakter og nuværende og tidligere ansatte.

Selvom Reddit ikke har delt detaljer om phishing-angrebet, refereredes til et lignende angreb, der blev brugt til at bryde Riot Games.

Spilfirmaet modtog og afviste senere et krav om løsesum på 10 millioner dollar for at kildekode til League of Legends ikke skulle lækkes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere