Artikel top billede

(Foto: Iben Valery)

Mail-server med militære data har stået pivåben i to uger

Ups, en server med personfølsomme data om militært personel var på grund af en fejlkonfiguration ikke blevet udstyret med en adgangskode.

Det amerikanske forsvarsministeriums har i denne uge rettet op på et massivt sikkerhedsbrist, der betød, at en server med mails fra det amerikanske forsvarsministerium gennem to uger har stået pivåben

Det skriver det amerikanske medie Techcrunch.

Miséren skyldes ifølge Techcrunch en fejlkonfiguration, som betød, at serveren ikke var blevet udstyret med et password.

Dermed kunne alle brugere af internettet i princippet få adgang til de følsomme maildata, som lå på serveren via deres internetserver, hvis de blot har kendt serverens ip-adresse.

Gemte på personfølsomme data

Ifølge mediet var der tale om en server, der var hosted på Microsoft Azure statslige cloud for kunder under det amerikanske forsvarsministerium.

Servere på denne løsning er fysiske adskilt fra andre kommercielle kunder, og kan derfor blandt andet bruge til at dele følsomme, men dog stadigvæk uklassificerede regerings-data.

Eksempelvis gemte serveren på militære e-mails, der rækker flere år tilbage, hvor af nogle af dem indeholdte personfølsomme oplysninger om militært personel.

Ifølge mediet var eksponerede server en del af et internet mail-system, der gemte på tre terabytes med internet mails, der blandt andet vedrører U.S Special Operations Command, som er den militære enhed som udfører special operationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere