Artikel top billede

EU vil tvinge fibernet ind i alle nye bygninger

Fremover skal alle nybyggeri have indlagt fibernet, lyder det fra EU-Kommissionen. Samtidig skal ældre bygninger have sindlagt fiber i forbindelse med større renoveringer.

Hvis det står til EU, så skal samtlige nye bygninger have indlagt fibernet.

Sådan lyder et nyt forslag fra EU-kommissionen.

Ældre bygninger skal samtidig have installeret fibernet i forbindelse med større renoveringer, indgår det ligeledes i forslaget.

Det nye forslag har i sigte at give EU-borgere en fremtidssikker infrastruktur.

Det er helt centralt, mener Fiberalliancen, der er en del af Green Power Denmark.

"Behovet for en hurtig og stabil digital infrastruktur er steget markant de senere år - både når vi er hjemme og på arbejde. Med kravet om at installere fibernet i alle nye bygninger, vil Europa tage et stort spring ind i den digitale fremtid, siger Thomas Woldiderich, branchechef i Fiberalliancen, i en pressemeddelelse.

Forslaget er en del af EU's mål om at gøre gigabit-forbindelser tilgængelige for alle borgere og virksomheder i EU inden 2030.

For hvad angår indlægelse af fibernet i forbindelse med renovering af ældre bygninger, så vil kommissionen kun undtage få bygninger, og det gælder blandt andet historiske bygninger, eller bygninger af national sikkerhed, lyder det.

Europa-Parlamentet og ministerrådet skal nu behandle forslaget fra EU-Kommissionen.

Tilbae i december 2021 vedtog et bredt flertal i Folketinget en ny dansk bredbåndsmålsætning om, at 98 procent af Danmark skal have adgang til gigabit-forbindelser senest i 2025.