Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

Seks ud af ti danskere har oplevet phishing – men få hopper i fælden

En stor del af danskerne har oplevet at blive udsat for forsøg på phishing, men kun få falder i fælden.

Knap seks ud af 10 danskere – eller mere præcist 57 procent – har oplevet forsøg på phishing-angreb, men kun en procent falder i fælden og udleverer oplysninger til gerningsmændene.

Oftest via mail, sms eller telefonopkald, hvor gerningsmændene prøver at franarre ofret personlige oplysninger – som for eksempel et kodeord.

Det viser en ny analysen Danskernes informationssikkerhed 2022 fra Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner.

”Mange danskere fortsat udsættes for såkaldte phishing-forsøg. Heldigvis viser analysen også, at danskerne generelt er gode til at gennemskue forsøg på digital svindel,” skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner foretager hvert andet år, hvordan borgere og offentligt ansatte efterlever anbefalingerne til en sikker digital adfærd.

I en undersøgelse fra 2020, svarede 64 procent af danskerne, at de havde oplevet forsøg på phishing, og to procent faldt dengang i fælden og udleverede de oplysninger, som svindleren efterspurgte.
Find rapporten her.

Og tidligere eksemplarer af undersøgelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere