Artikel top billede

Uanset om det er til hjemmekontoret eller i virksomheden giver Voyager en god oplevelse, og kan reelt også bruges til musiklytning. (Foto: Poly)

Test: Elegant headset leverer vellyd og ro på kontoret

Poly Voyager Focus 2 er et headset designet til kontoret, og her gør det en stor forskel i et støjfyldt miljø. Men kvaliteterne er generelt så gode at jeg vil augmentere for at de også kan bruges i de private gemakker.

Markedet mangler ikke headset til kontoret, der især er præget af få og mægtige producenter.

Polys nyeste bud, Voyager Focus 2, skiller sig på papiret ikke ud fra mængden, men i praksis er den med blandt de bedste.

Let og luftig

For de 1.795 kroner Voyager Focus 2 UC koster kan du få mange konkurrenter – ikke mindst fra danske Jabra.

Med det in mente mindes jeg dog få headset af denne type, der opleves så lette og behagelige på hovedet.

Dels strammer de ikke meget om ørerne. On-ear modellen er født med meget bløde ørepuder.

Samtidig sidder de godt fast, hvilket ikke mindst skyldes hovedbøjlen med en stiv konstruktion med metal yderst, og en fleksibel og blød pude mod hovedet.

Den er fjederbelastet og er samme type du finder i mange hi-fi-hovedtelefoner. Den kombination gør, at jeg kan bruge sættet i timevis, da det ikke opleves varmt.

Samtidig kan sættet lige vippes af og hænge om halsen, hvis du skal høre på en kollega, der vil snakke.

Fokus på det vigtige

Skal du høre omgivelserne, kan det dog lade sig gøre med Focus 2 på hovedet.

Funktionen kan slås til og fra med en mekanisk knap, hvilket jeg finder rart. Volumen klares via touch knapper på siden af den ene ørekop.

Absolut ro får du ikke i en klasse som svarer til mere kostbare hovedtelefoner til ren musik-brug. Da der er tale om en on-ear model, vil der altid kunne slippe lidt lyd ind.

Det er prisen for at få et let headset, men når det er sagt, oplever jeg, at anti-støj-funktionen fungerer som den skal.

Ikke bedre end andre gode i klassen, men bestemt heller ikke ringere. Godkendt – ikke mindst fordi du selv kan justere niveauet af anti-støj funktion.

Der tilsluttes via bluetooth eller den medfølgende dongle, og der kan stemmestyres via Siri og Googles assistent.

Det er, som det skal være og ikke unikt.

Det er til gengæld en lille men ret vigtig detalje, at du kan vende headsettet som du vil.

Så du bestemmer selv om mikrofonen, der kan vippes op og ned, skal være på venstre eller højre øre.

Batteritiden er op til 16 timer, og de kan holde til, at du kan tage på ferie i en måned, før de løber tør for strøm.

Vigtigt er også, at rækkevidden er meget lang. Du kan gå mange meter (opgivet til 50 meter) væk fra kilden, som du tilslutter. Det er praktisk, hvis du er midt i et kald og også skal klare noget langt væk i huset/kontoret.

Lyd og tale af høj klasse

Tavshed er guld, og det er det også i et headset skabt til tale. Støjen i hovedtelefonen er som sagt god for denne type. Men også talen i modtager enden opfanges uden fnidder og baggrundsstøj.

Mikrofonen, der vippes ned, er naturligvis også meget retningsbestemt, men ikke desto mindre blandt de bedre jeg har hørt.

Lydkvaliteten er neutral og meget fokuseret omkring en yderst klar og tydelig mellemtone. Det giver mening, da sættet jo er gearet til tale.

Samtidig er lyden rar – ikke varm men klar og alligevel uden irriterende ”s”-lyde, som giver et meget træt hoved efter en hel dag i receptionen, eller hvor de nu bliver brugt.

Til musik klarer de sig også godt. Lyden er stadig fokuseret omkring mellemtonen, hvor det meste af musikken trods alt er. Så det betyder, at de også her er meget behagelige.

At bruge dem til rent musik-headset vil jeg nu ikke anbefale, men de er over gennemsnittet på dette punkt for denne type og er gode nok til, at du ikke behøver skifte, hvis du har pause og vil lytte til lidt musik.

Både til kontoret og hjemme

Den samlede pakke, som dette Poly-sæt giver, gør det interessant. For det er ikke markedsledende på nogle punkter, men gør det ret godt på samtlige punkter.

Det faktum betyder, at det er alle pengene værd – og det uanset om det er på job eller hjemmekontoret.

At de så også lyder godt nok til, at du kan bruge dem til musik, er en ekstra bonus - hvis du altså kan leve med, at der er en mikrofon i siden. Det gør nok ikke meget for din street credit, når du bruger det i toget. Men det gør ikke oplevelsen af headsettet ringere.

Nu er det ikke lavet til pendlerturen, men at du kan bruge det, understreges af kvaliteten, hvorfor jeg også kvitterer med en karakter i den gode ende.


Loading ikon