Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Direktører i Skats it-styrelse har fået bonusser trods skandaleprojekter for milliarder

En stribe underdirektører i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har modtaget bonusser på op til 100.000 kroner, selv om skattevæsenets it-projekter er ramt af langvarige problemer.

Fem ud af seks underdirektører i skattevæsenets it-styrelse, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, har modtaget bonusser på op til 100.000 kroner, selv om flere af skattevæsenets it-projekter har ramt af store problemer.

Ifølge Version2 har underdirektørerne modtaget bonusserne på grund af det, der kaldes ‘ekstraordinær god indsats.’

Fire af direktørerne har modtaget 100.000 kroner, mens en enkelt har modtaget 75.000 kroner. Den sjette underdirektører har ikke modtaget bonus, da vedkommende kun har været ansat i kort tid.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen står blandt andet bag det nye og stærkt forsinkede og fordyrede Ejendomsvurderingssystem samt det omstridte gældsindrivelsesssystem.

Styrelsens øverste direktør, Niels Gotfredsen, vil ikke uddybe, hvad der ligger til grund for bonusserne.

Flere af Folketingets partier erklærer sig til Version2 utilfredse med udbetalingen af de pågældende bonusser til de fem underdirektører.

“Man får selvfølgelig sin løn for at lave et stykke arbejde, men med de her bonusser virker det mere som om, at man får dem uanset om man så har klaret arbejdet godt eller dårligt,” siger Dennis Flydtkjær fra Danmarksdemokraterne.