Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Netbutik skal betale bøde på en kvart million og får konfiskeret sin fortjeneste / Robotbranchen får ny direktør / AI-værktøj til arkitekter skifter navn / Apple: Én ud af tre voksne udsat for risikable niveauer af støj

Byretten: Netbutik skal betale bøde på en kvart million og får konfiskeret sin fortjeneste. Odense Robotics får ny direktør. Det datadrevne AI-værktøj, Spacemaker, tager navneforandring. Apple-undersøgelse: Én ud af tre voksne udsat for risikable niveauer af støj

Godmorgen og velkommen til denne uges sidste udgave af Computerworld morgenbriefing.

Igen er det Thomas Møgelbjerg, der sender jer afsted på weekend med et kort nyhedsoverblik.

God læselyst!

Netbutik skal betale bøde på en kvart million og får konfiskeret sin fortjeneste

Virksomheden GN Triova skal have konfiskeret sin fortjeneste på mere end tre millioner kroner og betale en bøde på 250.000 kroner efter at have solgt skjulte abonnementer på hjemmesiden flipsu.dk. Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden, hvor der nu er faldet dom i Byretten.

På flipsu.dk solgte GN Triova blandt andet kosmetikprodukter til nedsatte priser. Når forbrugerne købte et produkt til ”medlemspris” blev de samtidig tilmeldt et løbende abonnement til 89 kr. om måneden, der gav forbrugerne gratis fragt og optjening af bonuspoint.

Byretten har afgjort, at oplysningerne om abonnementet blev præsenteret på en så uklar og uhensigtsmæssig måde på flipsu.dk at forbrugerne blev vildledt.

GN Triovas markedsføring på Google Shopping, Facebook, Instagram og i bannerreklamer var også vildledende, da selskabet ikke oplyste noget om abonnementet i markedsføringen på disse platforme.

Robotbranchen får ny direktør

Søren Elmer Kristensen er ny CEO for Odense Robotics, Danmarks nationale klynge for robot, automation og droner.

Og den nye CEO kender til branchen. Søren Elmer Kristensen har været Project Director i Odense Robotics siden februar sidste år og kan desuden trække på sin erfaring fra sin tid som leder af TEK Innovation på Syddansk Universitet.

Han overtager posten fra Mikkel Christoffersen, der bliver i robotbranchen som konsulent, hvor han fremadrettet skal hjælpe robot- og dronestartups med at komme godt fra start og strategiudvikle tech økosystemer.

AI-værktøj til arkitekter skifter navn

Det datadrevne AI-værktøj, Spacemaker, tager navneforandring til Autodesk Forma.

Det sker efter at Spacemaker-softwaren er blevet integreret på Autodesks platform, hvor den fremover vil være at finde på linje med andre bygge-softwarer som Revit og AutoCAD, der ligeledes ejes af techkoncernen.

Autodesk opkøbte Spacemaker, der blev grundlagt i 2016, i slutningen af 2020. Autodesk står desuden bag Construction Cloud, der hjælper entreprenører med at planlægge og projektlede byggeprojekter.

Skru ned: Én ud af tre voksne udsat for risikable niveauer af støj

Ifølge en undersøgelse, Apple har foretaget ved hjælp af data fra sit Smartwatch, udsættes én ud af tre voksne dagligt for overdreven støj.

Apples undersøgelse er lavet i samarbejde med University of Michigan og bygger på data fra 130.000 deltagere i perioden fra november 2019 til december 2020.

Overdreven støj er i undersøgelsen defineret ved 70 decibel. Kontinuerlige lyde over det niveau, kan føre til høretab over tid.

Dermed sender Computerworld dig på weekend med et budskab om at skrue ned.

Der er ny morgenbriefen mandag. God weekend.